Kasper Hermans
Kasper Hermans Entertainment 11 nov 2016 / 13:44 uur

IMDb in beroep tegen wet die leeftijd verbergt

De staat Californië nam twee maanden geleden een wet aan waarin staat dat websites die door filmregisseurs veelvuldig worden gebruikt om acteurs te zoeken, de leeftijden van de acteurs moeten verbergen. Dit zou namelijk leeftijdsdiscriminatie in de hand werken, claimen verschillende acteurs. IMDb gaat nu in beroep tegen die wet.

De populaire website onder filmfanaten wil de leeftijd absoluut blijven vermelden. „IMDb deelt het doel om leeftijdsdiscriminatie te voorkomen. Maar deze wet zorgt juist voor het tegenovergestelde: in plaats van wetten die leeftijdsdiscriminatie tegengaan, wordt besloten om in te perken op feitelijke informatie en vrijheid van meningsuiting.”

Foutieve informatie

John Hueston, de advocaat van IMDb (dat staat voor International Movie Database), stelt tegen The Hollywood Reporter dat zijn cliënt wel mee wil werken aan het verwijderen van foutieve informatie. Volgens hem gebeurt dit ook al.

De wet in Californië wordt – zoals het er nu naar uitziet – per 1 januari 2017 ingevoerd. Acteurs kunnen dan een verzoek indienen om hun leeftijd te laten verwijderen van sites zoals IMDb. Het lijkt erop dat in ieder geval Gabrielle Carteris (die een grote lobby voerde voor de wet, foto), Helen Mirren, Maggie Gyllenhaal, Liv Tyler en Dakota Johnson dit zullen doen. Zij klaagden al eens over leeftijdsdiscriminatie in Hollywood.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
IMDb in beroep tegen wet die leeftijd verbergt
Sluiten