Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 24 nov 2016 / 17:23 uur

‘Housewarming Justin Bieber sterft stille dood’

Als alle 19.000 mensen die op Facebook op ‘aanwezig’ staan zondag ook daadwerkelijk naar de housewarming voor Justin Bieber komen, dan zou Amsterdam dit weekend afstevenen op een nieuwe Project X. Maar zover zal het volgens de organisatie én de Amsterdamse politie niet komen.

„We monitoren dat evenement vanaf het begin en we zien dat het aantal aanmeldingen sinds de eerste dagen is gestagneerd. We blijven het wel monitoren op mensen die daadwerkelijk naar de Dam gaan, maar het lijkt een stille dood te sterven”, zegt Marjolein Koek, woordvoerder van de politie Amsterdam. Ook organisator Bart Drion gaat er niet van uit dat alle 19.000 ‘aanwezigen’ daadwerkelijk naar de hoofdstad afreizen. „Uit al onze kanalen wordt duidelijk dat het zo’n vaart niet loopt.”

Feestje

Begin deze maand werd bekend dat de Canadese superster Justin Bieber een super-de-luxe appartement van 24,5 miljoen euro aan de Dam in Amsterdam heeft gekocht. Amsterdammers besloten daarop spontaan een housewarmingsfeestje voor hun nieuwe stadsgenoot te organiseren. De teller met bezoekers liep via Facebook in rap tempo op tot 19.000.

„Van die aantallen zijn we niet geschrokken. Het gaf vooral aan dat het een supergezellig feestje gaat worden”, zegt organisator Bart. Het feest vindt nu plaats op zondagavond en in de Supperclub, omdat voor de Dam zelf een vergunning moest worden aangevraagd. Voor het feest moeten toegangskaarten gekocht worden en is de minimale leeftijd 21 jaar. De 550 kaarten zijn bijna uitverkocht, zegt de organisator.

Volgens politiewoordvoerder Koek is er nog een belangrijke reden dat een grootse toeloop wellicht uit zal blijven komend weekend: „We hebben begrepen dat Justin Bieber er zelf niet bij is. Maar, we blijven alert!”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘Housewarming Justin Bieber sterft stille dood’
Sluiten