Kasper Hermans
Kasper Hermans Entertainment 22 nov 2016 / 10:52 uur

Gekwetste Kanye West cancelt zijn complete tour

Kanye West verschijnt dit jaar niet meer op het podium. Volgens de muzieksite Pitchfork heeft de rapper bekendgemaakt dat alle concerten die gepland stonden in het kader van zijn Saint Pablo Tour niet meer doorgaan en dat de mensen hun geld terugkrijgen.

Het lijkt een logisch gevolg nadat Kanye afgelopen zaterdag na een minutenlange tirade het na drie nummers al voor gezien hield tijdens een show in Sacramento. De dag erop blies hij een paar uur van tevoren een show in Inglewood af.

Conflict

Dit zou allemaal te maken hebben met een conflict met onder anderen Beyoncé. De rapper begon zaterdag namelijk zijn monoloog in Sacramento door de zangeres te vertellen dat hij zich gekwetst voelde. „Ik heb gehoord dat jij hebt gezegd dat je niet wil optreden tenzij je de prijs ‘video van het jaar’ wint van mij en ‘Hotline Bling’ (Drake, red.). Soms zijn we te veel met politiek bezig en vergeten we wie we zijn in onze pogingen te winnen.”

Daar bleef het overigens niet bij, want in de minuten die volgden, moest nog een hele groep het ontgelden. Onder andere Jay-Z (de echtgenoot van Beyoncé), Taylor Swift, Drake, Mark Zuckerberg en Hillary Clinton kwamen voorbij.

Uitgeput

Een anonieme bron geeft tegenover TMZ echter een andere reden op. Kanye zou te vermoeid zijn om nog door te toeren. „Hij is uitgeput. Hij heeft zoveel gewerkt in de mode, voor niet alleen zijn eigen lijn, maar ook Adidas.”

Beroving

Overigens onderbrak Kanye eerder tijdens zijn tour ook al een concert, maar dit had toen een compleet andere reden. Toen hij op 2 oktober in New York optrad en hoorde dat zijn vrouw Kim Kardashian beroofd was in Parijs verliet hij ook het podium. Hierna verschoof hij enkele concerten naar december, maar deze zullen nu dus niet plaatsvinden.

De Saint Pablo Tour, die in augustus van start ging, zou nog 21 concerten in de Verenigde Staten duren. Fans laten op Twitter op niet verstane wijze hun onvrede blijken.

https://twitter.com/i/status/800749482828828673

https://twitter.com/i/status/800749477925703681

https://twitter.com/i/status/800749409344614400

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gekwetste Kanye West cancelt zijn complete tour
Sluiten