Jordy Kruse
Jordy Kruse Entertainment 24 nov 2016 / 16:18 uur

Kanye ingestort: deze sterren gingen hem voor

Kanye West werd maandagavond opgenomen in een ziekenhuis in Los Angeles. De rapper zou mentaal helemaal zijn ingestort. West maakte al langere tijd een verwarde indruk en brak meerdere optredens plotseling af. Ook gaf hij speeches die niet altijd even duidelijk overkwamen. Hij prees Trump voor zijn manier van communiceren, riep Jay-Z en zijn vrouw Beyoncé in een niet te begrijpen scheldpartij op het matje en zei woedend te zijn op radiostations die te weinig muziek van Frank Ocean draaien. In het verleden vergeleek hij zichzelf met een boom, want „ik voed de takken van de mens.” De precieze oorzaak van de opname weten we nog niet, maar we weten wel dat Kanye lang niet de eerste celeb is die het allemaal te veel wordt. We zetten een aantal beruchte voorgangers met een mental breakdown op een rijtje.

Charlie Sheen

Charlie Sheen stond al niet bekend als een voorbeeldig man, maar in 2010 draaide de acteur, die furore maakte als Charlie Harper in Two And a Half Men, helemaal door. In televisie-interviews zei hij de meest bizarre dingen. Zo beweerde hij een tovenaar te zijn met tijgerbloed. Op YouTube plaatste hij video’s waarin hij liet zien hoe hij sigaretten door zijn neus kon roken. Ook beledigde hij meerdere malen zijn ex-werkgever. Het ging mis toen Sheen na meerdere incidenten werd ontslagen bij Two and a Half Men. Achteraf kwam ook een mogelijke andere oorzaak van de problemen naar boven: in 2015 maakte hij bekend hiv-positief te zijn. De ziekte werd vier jaar eerder bij hem vastgesteld.

Britney Spears

Britney Spears bracht onlangs, na jaren radiostilte, weer een nieuw album uit. Het gaat goed met de zangeres, maar dat is niet altijd zo geweest. Een aantal jaar na haar doorbraak in 1998 werd de roem haar duidelijk te veel en ging ze gekke dingen doen. Ze trouwde in een dolle bui bijvoorbeeld met een jeugdliefde en vroeg na 55 uur de scheiding aan. In datzelfde jaar trouwde ze nog een keer, nu met danser Kevin Federline. Ze kregen twee kinderen, maar ook dit huwelijk liep stuk. In 2007 werd pijnlijk duidelijk dat het echt niet goed ging met Spears toen ze na een dag in een kliniek besloot om haar hoofd kaal te scheren. Later kwam naar buiten dat ze in die tijd bang was om haar kinderen te verliezen. In de strijd om de voogdij eiste haar ex Kevin Federline een drugstest. Door haar hoofd kaal te scheren, wilde ze sporen van drugs uitwissen. Ze verloor de voogdijstrijd, maar inmiddels is ze weer gelukkig en zien we op Instagram dat ze weer voor haar kinderen mag zorgen.

Britney Spears nadat ze haar hoofd kaal had geschoren

Amanda Bynes

In 2012 ging het goed fout met actrice Amanda Bynes, bekend van meerdere series op Nickelodeon en verschillende films. Ze kwam vaak in aanraking met de politie. Rijden onder invloed, wegrijden na een verkeersongeval en roekeloos rijden, ze heeft het allemaal op haar kerfstok. In 2013 werd Bynes gearresteerd voor het in bezit hebben van wiet en het proberen te vernietigen van bewijs. Ze gooide een waterpijp uit het raam van haar appartement op de 36e verdieping. Later dat jaar betrapten agenten haar toen ze brand stichtte op een oprit van een vreemde in Californië. Na het incident werd ze meerdere keren opgenomen in psychiatrische ziekenhuizen en kwam ze onder curatele van haar ouders. Inmiddels gaat het beter en doet Bynes een modeopleiding. Acteren doet ze niet meer.

Amanda Bynes

Mel Gibson

De beroemde Hollywood-acteur Mel Gibson, bekend van onder meer Mad Max, heeft veel successen gekend. In zijn carrière won hij meer dan twintig filmprijzen. Maar ook in het leven van deze succesvolle man is het een en ander misgegaan. Gibson begon op zijn dertiende met drinken en kreeg een alcoholverslaving. In 2002 zei hij ook manisch depressief te zijn. Na meerdere incidenten met alcohol in het verkeer kwam een arrestatie wegens te hard rijden onder invloed in 2006 groot in het nieuws. Uit gelekte geluidsopnames bleek dat Gibson na de arrestatie enorm tekeer is gegaan tegen de politie. Hij begon over zijn huwelijk en maakte meerdere antisemitische opmerkingen. „Joden zijn verantwoordelijk voor alle oorlogen in de wereld”, zei hij onder meer. Voor de uitspraken heeft hij later zijn excuses aangeboden. Gibson kwam voor bijna tien jaar op de ‘zwarte lijst’ van Hollywood. In 2014 pleitten Robert Downey Jr. en journalist Allison Hope Weiner voor vergiffenis. Als regisseur van de onlangs uitgekomen film Hacksaw Ridge is Gibson nu weer back in the game.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kanye ingestort: deze sterren gingen hem voor
Sluiten