Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 11 nov 2016

Armin van Buuren viert 20 jaar met megashow in ArenA

Armin van Buuren zit 20 jaar in het vak en viert dat volgend jaar op 13 mei met de grootste soloshow ooit: The Best of Armin Only in de Amsterdam ArenA. Metro interviewt hem.

Twintig jaar in het vak, kan je dat al een beetje bevatten?

Nee joh, totaal niet. Je knippert een keer met je ogen en het is zo. In mijn hoofd ben ik ook nog steeds die jongen van 17, dat enthousiasme dat ik heb bij nieuwe muziek is nog hetzelfde. Verder merk ik wel dat ik wat ouder ben, jetlags komen net even wat harder aan.

Weet je nog het moment waarop het begon?

Ja, op 1 september 1996 begon ik met mijn eigen bedrijfje Armin Audio. Dat bestaat nog steeds, al is het tegenwoordig wel een bv. Mijn eerste gig in het buitenland was in 1997 in Rusland, dus ik hou de periode 96-97 aan als het moment dat het allemaal begon.

En dan op 13 mei als eerste dj ooit een soloshow de Amsterdam ArenA… nerveus voor?

Als je puur zegt: je gaat de ArenA doen, dan denk ik wel even van: Jezus! Maar ik wilde ook gewoon écht iets bijzonders doen, en dat is dit. Het is ook een logisch gevolg op zes keer Ziggo Dome en daarbij loopt ook de Embrace Tour ten einde. Armin Only is het leukste wat ik ooit heb gedaan en straks in de ArenA komen alle hoogtepunten daarvan samen. Ik heb er zo veel zin in!

Wat kunnen we verwachten?

Ik draai sowieso een set van 4 uur waarin ik terugblik op alle tours en alle albums, 76, Shivers, Imagine, Mirage, Intense en Embrace. Maar ik blik niet alleen terug, ook vooruit met nieuwe muziek. Of er ook gastartiesten komen? Reken daar maar wel op. Er ligt nog niks vast, maar grote kans dat de mensen aan wie je denkt bij mijn hits er zullen zijn.

In die 20 jaar zijn er veel nieuwe, succesvolle Nederlandse dj’s bijgekomen, zoals Hardwell en Martin Garrix. Zijn zij concurrenten of collega’s?

Collega’s! Concurrenten zijn ze niet, want ik ben er juist megatrots op dat we met 6 Nederlanders in de top 10 van de 100 beste dj’s ter wereld staan. En we verschillen qua stijl allemaal zo van elkaar dat het elkaar echt niet bijt. Met Hardwell heb ik zelfs een plaat gemaakt, Off the Hook.

En als de ArenA achter de rug is, ga je het dan rustig aan doen?

Op de korte termijn in ieder geval niet. Ik heb zelfs al nieuwe video’s voor 2017 klaarliggen! Ook komt de 1000e State of Trance eraan, mijn label Armada gaat als een tiet: zo lang ik nog lol maak en geïnspireerd ben, ga ik gewoon door. Maar ik heb ook twee kinderen, dus die 200 boekingen per jaar doe ik niet meer.

En je gaat ondanks al je succes nog steeds gewoon met de trein naar Schiphol?

Haha, ja, dat is toch ook gewoon veel handiger? Ik ben vanuit Leiden binnen no-time op Schiphol, terwijl collega’s met hun Ferrari in de file staan. Ik hoor wel vaker dat ik zo gewoon ben gebleven, en dat vind ik een compliment, maar als ik eerlijk ben, weet ik ook gewoon niet hoe ik me anders zou moeten gedragen. Ik zie weleens collega’s ergens binnenkomen met entourages vol vrouwen en dan denk ik: moet ik zoiets ook niet regelen? Maar ja, hoe dan? Die vrouwen opbellen of zo? Haha! Nee hoor, dit is wie ik ben.

Kijk voor meer info HIER.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Armin van Buuren viert 20 jaar met megashow in ArenA
Sluiten