Sophie Moerman
Sophie Moerman Entertainment 10 nov 2016 / 14:51 uur

Alcoholbranche wil ‘Oh Oh Daar Gaan We Weer’ van tv

Zuipen, feesten en nog meer zuipen: in Oh Oh Daar Gaan We Weer, de opvolger van de populaire realityserie Oh Oh Cherso, wordt er weer zoals vanouds gedronken. De alcoholbranche is daar niet zo blij mee en doet haar beklag bij RTL.

De zender zendt sinds een aantal weken de serie uit, over een groep van acht Hagenezen die een feestvakantie vieren op het Spaanse eiland Mallorca. De spierbundels en blondines zijn niet vies van drank noch camera’s, met als resultaat veel beelden van vallende, kotsende en stomdronken twintigers.

Aangemoedigd

De aflevering van dinsdagavond werd door bijna een half miljoen mensen bekeken, en de Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie (STIVA) is dan ook bang dat met name jonge kijkers worden beïnvloed door de serie. „Overmatig alcoholgebruik wordt door RTL gefaciliteerd en zelfs aangemoedigd”, schrijft de organisatie in een persbericht. „Overheid, gezondheidsprofessionals en bedrijfsleven werken er keihard aan om overmatig drinken tegen te gaan. De beeldvorming door RTL in programma’s als ‘Oh Oh Daar Gaan We Weer’ kan contraproductief werken op deze gunstige ontwikkeling.”

Hypocriet

STIVA maant RTL daarom direct te stoppen met het uitzenden van de realityserie en beticht de zender van hypocrisie. „Het is heel wrang dat RTL op RTL4 het programma ‘Verslaafd’ uitzendt, wat een programma is waar betrokkenheid centraal staat. En tegelijkertijd op RTL5 een programma waarbij zuipen wordt verheerlijkt”. Daarom wil STIVA graag met de zender in gesprek. RTL laat in een reactie weten de fysieke brief van STIVA in middels te hebben ontvangen en na het lezen daarvan in gesprek te willen met de stichting.

Het is niet de eerste keer dat STIVA de zender op de vingers tikt vanwege het uitzenden van overmatig drankgebruik, ook in 2013 deden ze dat al.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Alcoholbranche wil ‘Oh Oh Daar Gaan We Weer’ van tv
Sluiten