Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 24 nov 2016

3FM ziet af van kat in Glazen Huis

Tosti, de kat die dit jaar de dj’s van 3FM’s Serious Request zou vergezellen, wordt toch niet de derde bewoner van het Glazen Huis. Voor de asielkat is een nieuw thuis gevonden bij een gezin in Apeldoorn.

Het nieuws dat naast dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende dit jaar ook een asielkat in het Glazen Huis in Breda zou gaan wonen, maakte begin deze week nogal wat los bij bezorgde luisteraars. Kattenliefhebbers vreesden dat de constante toestroom van publiek, felle lampen, harde muziek en in- en uitlopende gasten het beestje te veel stress zou bezorgen.

Ook de Dierenbescherming maakte zich zorgen en ging met het radiostation in gesprek. ,,Het was een sympathiek idee, maar niet helemaal doordacht. Zo’n Glazen huis is veel te stressvol voor zo’n kat, dus we zijn blij dat 3FM voor deze oplossing heeft gekozen”, zegt Dik Nagtegaal namens de Dierenbescherming. ,,Nu mag de aandacht weer naar waar Serious Request daadwerkelijk over moet gaan.”

3FM laat weten dat Tosti wordt opgenomen in het gezin van twee mensen uit Apeldoorn. ,,We zijn bij 3FM allemaal enorm blij voor Poes en hopen dat nog meer dieren in asiels de komende tijd het huis krijgen dat ze verdienen.”

3FM Serious Request gaat op 18 december van start vanaf de Grote Markt in Breda. DJ’s Domien en Frank zetten zich dit jaar in voor de stille ramp die longontsteking heet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
3FM ziet af van kat in Glazen Huis
Sluiten