Zoë Boven
Zoë Boven Entertainment 14 okt 2016 / 08:50 uur

Winnie de Poeh is jarig: nieuw verhaal én personage

De beroemdste beer uit de literatuur is vrijdag jarig: Winnie de Poeh. De beer die dol is op honing en naar eigen zeggen maar een klein beetje verstand heeft, is 90 jaar oud geworden.

Poeh-beer, zoals hij ook wel genoemd wordt, is een personage uit de verhalenreeks van A.A. Milne. Het eerste verhaal over de beer, Winnie-the-Pooh, werd op 14 oktober 1926 gepubliceerd en was vrijwel meteen een daverend succes. Milne gebruikte de knuffels van zijn zoontje Christopher als inspiratiebron.

Om de negentigste verjaardag van het eerste Winnie de Poeh-boek te vieren, zijn er vier nieuwe avonturen over de beer gepubliceerd. En dat is niet alles – Poeh heeft er ook een nieuw vriendje bij.

Pinguin

Pinguïn, zoals het nieuwe karakter heet, maakt zijn grote entree in het boek Winter, geschreven door Brian Sibley. In dit nieuwe boek komt Pinguïn aan in het bos.

Het introduceren van een nieuw personage in de wereld van Winnie de Poeh is niets nieuws. Hoewel hij nu niet meer weg te denken is, verscheen Teigertje, Poeh zijn goede vriend, bijvoorbeeld pas in het tweede boek: The House at Pooh Corner, oftewel Het huis in het Poeh-hoekje.

Met Pinguin heeft Poeh er naast vrienden zoals ezel Iejoor, big Knorretje, tijger Teigertje, babykangoeroe Roo, Konijn en Uil dus een nieuw maatje bij. Sibley bedacht de nieuwe vriendschap op basis van een foto van vader en zoon Milne. Op het beeld is te zien hoe Christopher onder toeziend oog van zijn vader met een knuffelpinguïn speelt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Winnie de Poeh is jarig: nieuw verhaal én personage
Sluiten