Inge Schouten
Inge Schouten Entertainment 12 okt 2016 / 13:27 uur

The Passion komt naar Leeuwarden

De Friezen kunnen zich opmaken voor The Passion 2017. Burgemeester Ferd Crone heeft bekendgemaakt dat het paas-spektakel komend jaar neerstrijkt in zijn stad Leeuwarden. EO en KRO-NCRV zenden de muzikale paasvertelling op donderdag 13 april live uit.

Het verhaal gaat over de laatste uren van het leven van Jezus, zijn dood en opstanding. Sinds 2011 duiken bekende Nederlanders in rollen van Jezus, Maria, Petrus, Judas, de verteller en verslaggever. Zij zingen moderne, Nederlandstalige nummers die het Bijbelverhaal muzikaal omlijsten. Wie komend jaar in The Passion te zien zijn, is nog niet bekend.

https://twitter.com/i/status/714077974128099328

Kijkcijfers

Komend jaar wordt voor de zevende keer het paasverhaal op muzikale wijze verteld. Nederlanders kijken nog altijd graag naar The Passion. Naar de eerste editie in 2011 keken net geen miljoen mensen, enkele jaren later in 2014 waren dat er al 3,2 miljoen. Het aantal bleef stijgen tot 2015 toen 3,6 miljoen mensen de lijdensweg van Jezus zagen. Vorig jaar keken iets minder mensen: 3,2 miljoen.

Het jaarlijkse evenement wordt georganiseerd door omroepen EO en KRO-NCRV, de Protestantse Kerk Nederland en het Nederlands Bijbelgenootschap. Het levert altijd weer spraakmakende beelden op; van verrassende optredens tot hysterisch enthousiasme in de regiekamer.

Internationaal

Ook in het buitenland hebben ze The Passion inmiddels ontdekt. In 2014 was er voor het eerst een Vlaamse variant te zien genaamd De Passie. Sinds vorig jaar is er ook een Amerikaanse editie. De reacties op de eerste uitzending, die plaatsvond in New Orleans waren gemengd. „De nummers, vooral pop-rock ballads van artiesten als Train, Imagine Dragons en Hoobastank, bewijzen dat generieke liefdes- en breakupsongteksten gebruikt kunnen worden voor vrijwel alle situaties, zelfs voor de pijn van Jezus aan het kruis”, schreef The New York Times destijds.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
The Passion komt naar Leeuwarden
Sluiten