Kasper Hermans
Kasper Hermans Entertainment 7 okt 2016 / 15:05 uur

Taylor Swift is de rijkste celebrity van 2016

Beroemdheden boeren goed, maar welke verdienen het meest? Dat is altijd de vraag. Forbes publiceerde vrijdagmorgen de lijst van de honderd best verdienende celebrities van de wereld.

Ondergrens

Om de top honderd te halen, moet je toch al minimaal 30,5 miljoen dollar verdienen. Dit wordt gedaan door zowel artiest Britney Spears als model Gisele Bündchen. De nummer 1 op de lijst krijgt echter ruim het vijfvoudige bijgeschreven.

Artiest Taylor Swift boert met 170 miljoen dollar het allerbeste van iedereen en heeft bovendien een goede voorsprong op de groep One Direction. De boyband staat op twee, maar verdient wel een stuk minder (110 miljoen). Schrijver James Patterson maakt met 95 miljoen dollar het podium compleet.

Ronaldo verslaat Messi

Voor een sporter hoeven we niet veel verder in de lijst te kijken. Cristiano Ronaldo deelt de vierde stek namelijk met Dr. Phil voor zo’n 88 miljoen dollar. De Portugees troeft daarmee zijn eeuwige rivaal Messi (81,5 miljoen) af. De eerste niet-voetballende sporter is LeBron James op plek elf met 77 miljoen dollar.

Waar muzikanten, tv-persoonlijkheden en sporters de top sieren, duurt het even voor er een acteur op de lijst verschijnt. Op plek negentien is Dwanye Johnson de eerste, hij schrijft 64,5 miljoen dollar bij.

Hollands glorie

De lijst telt één Nederlander. Dj Tiësto staat zeventigste en krijgt dit jaar 38 miljoen dollar op zijn bankrekening bijgeschreven. De Brabander blijft onder meer Zlatan Ibrahimovic, Rafael Nadal, Vin Diesel, Ed Sheeran, Maroon 5, Brad Pitt en Usain Bolt voor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Taylor Swift is de rijkste celebrity van 2016
Sluiten