Remco Visser
Remco Visser Entertainment 20 okt 2016

Superhelden komen tot leven in Rotterdam

Iron Man, Captain America en Spider-Man komen naar Rotterdam Ahoy. De iconen hebben een hoofdrol in Marvel Universe LIVE!

Liefhebbers van comics kunnen binnenkort naast de stripwinkel en de bioscoop, ook in de Ahoy terecht. In Rotterdam strijken van 11 tot en met 13 november de grootste helden van Marvel neer, om tijdens de familieshow Marvel Universe LIVE! ons land te behoeden voor het kwaad.

Iconische namen als Iron Man, Captain America en Spider-Man, die de tweede week van november Nederland veilig houden, nemen het daar namelijk op tegen een eveneens roemrucht team. Tijdens de spectaculaire show (Metro zag de première in Londen) in de Rotterdamse arena wordt er gestreden tegen onder meer de Green Goblin, Loki en Red Skull, die de veiligheid van aarde behoorlijk bedreigen. En daar heeft het team superhelden ook de hulp van het publiek bij nodig!

Film

„Voor het publiek zal het zijn alsof ze in een spannende Marvel blockbuster film terecht zijn gekomen, met een boeiende verhaallijn en non-stop stunts”, zegt Steven Armstrong, Vice President van Feld Entertainment voor Noord-Europa.

Het bedrijf, wereldleider in tourende familie producties en producent van onder meer Disney On Ice en Monster Jam, heeft dan ook flink uitgepakt voor de immense show in Ahoy. Zo kan het publiek zich vergapen aan de grootste collectie superhelden in een live-productie en was er ruim vijf kilometer kabel nodig om de gehele show van stroom te voorzien; genoeg om vanuit Ahoy de Euromast te bereiken!

Met een revolutionair projectiesysteem wordt het publiek tijdens de twee uur durende show meegenomen van het hoofdkwartier van Tony Stark, via de Mount Everest naar de top van het Vrijheidsbeeld, waar ruim veertig acteurs en dertien actrices rennend, vliegend en rijdend aan de slag mogen. Die stunts werden bovendien ontwikkeld door het team van de hitfilm Thor en de laatste The Amazing Spider-Man films.

Hitshow

De show debuteerde overigens al in 2014 en deed sindsdien 65 steden in de Verenigde Staten aan, waarbij ruim twee miljoen families verwelkomd werden. Nu zijn de 45 trucks, waarmee de show door Europa tourt, in Rotterdam aangekomen, en dat belooft wat.

Marvel Universe LIVE! wordt niet voor niets geroemd als de meest technisch geavanceerde live show ooit, waardoor je als publiek zal worden weggeblazen door de energie van vooruitstrevende special effects, explosief vuurwerk, indrukwekkende martial arts, flitsende motoren en zelfs diverse stunts in de lucht.

Nederlands tintje

Het indrukwekkende Marvel Universe LIVE! kent overigens ook een Nederlands tintje. De Tilburgse Geoffrey Thompson kruipt sinds het Europese debuut in Londen in de huid van Spider-Man. „Optreden in het enorm grote O2 Arena was al behoorlijk spannend, maar nu ik mag aantreden voor een Nederlands publiek word ik pas echt nerveus!”, aldus Thompson. „Maar ik vind het wel leuk dat mijn familie nu eindelijk kan komen kijken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Superhelden komen tot leven in Rotterdam
Sluiten