Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 6 okt 2016

Schoolbanken zien Maan voorlopig nog niet terug

Met een filmtrack als nieuwe single maakt Maan de zoveelste stap na de winst in The Voice of Holland. Maan gaat als een raket.

Ze maakte het ritje Bergen – Bergen aan Zee als jonge Maan de Steenwinkel vast regelmatig per fiets, nu staat ze als ster aan de kust. In een opvallende witpaarse jurk, voor een blauw Dafje en in enorme kleurige rookwolken danst ze als Metro haar treft in de duinen. We zijn bij de opnames van de clip voor Give You All I Got, de nieuwe single die sinds woensdag ook de track van de familiefilm MeesterSpion is. MeesterSpion, met Beau Schneider als een soort Hollandse James Bond in genoemde Daf in plaats van een Aston Martin, is van de kijkcijferkanonnen PVPictures die ook Mees Kees en Dummie de Mummie produceerden.

Hoe kwamen zij bij Maan terecht? „Ik had Give You All I Got tijdens een writerscamp gemaakt en het zou mijn nieuwe single worden”, zegt ze tussen twee opnames door. „De platenmaatschappij kreeg van de filmmakers de vraag ‘of er misschien een goed liedje voor de film klaarlag’. Zonder dat ik het wist, werd mijn nummer opgestuurd en kreeg ik later te horen: we hebben iets leuks voor je, Give You All I Got kan het lied van de film MeesterSpion worden.” Die film draait sinds woensdag in de bioscoop en Maans nummer is ook de eerder bedachte single geworden.

Schoolbanken zien Maan voorlopig nog niet terug
Overleg tijdens het opnemen van de clip. / Bas Czerwinski | ANP

Wie de winnares van The Voice of Holland 2016 op social media volgt, ziet dat ze bepaald niet stilzit. Ze dook en duikt overal op, tot aan Holland Zingt Hazes in Ziggo Dome aan toe. „Ja, ik ben druk, maar heb heus wel dagen vrij, hoor. Ik vergeet niet te chillen met vriendinnen. Het lijkt misschien ook zo omdat ik op een of andere manier steeds in de media verschijn. Ik had verwacht dat dat na The Voice sneller voorbij zou zijn.”

Niet vergeten

Tot een album leidt alle drukte en aandacht nog niet en dat is een bewuste keuze. Maan: „Voorlopig blijf ik met singles werken. Niemand draait een heel album op de radio, maar om niet vergeten te worden, moet ik af en toe wel met iets komen, natuurlijk. Nu kiezen we daarom steeds voor één goed liedje in plaats van een album.”

Maan doet qua stijlen nu het liefst nog van alles door elkaar, ook live: van een ballad tot dance (de nummer 1-hit Perfect World met Hardwell) en de covers Zij Gelooft In Mij die ze in Ziggo Dome zong en Beyoncés Halo waarmee ze zoveel indruk maakte in The Voice.

Schoolbanken zien Maan voorlopig nog niet terug
Maan in haar opvallende ‘videoclipjurk’. / Bas Czerwinski | ANP

Nadat Maan het gymnasium in Alkmaar had afgerond, koos ze voor een tussenjaar waarin de populairste talentenjacht op haar pad kwam. Van tussenjaar kan nu meervoud worden gemaakt. „Lekker gaan studeren na de pauze was wel het plan, maar het liep wat uit de hand, hè? Toen ik naar The Voice of Holland ging, vond ik alleen auditie doen al gaaf. Maar ik moet ook zeggen dat dit mijn droom is. Ik doe niets liever dan wat ik nu doe. Mijn ouders zouden studeren als plan B een goed idee vinden, maar ja, ook dit jaar even niet.” Waarom zou ze ook aan een terugkeer naar de schoolbanken denken? Ze heeft enkele hits en nu al twee gouden platen op zak („bizar”).

Van Maan naar Moon

Haar voorbeeld is Beyoncé. „Ik kijk naar haar performance en haar professionaliteit. Weet je hoe lastig het is om tegelijkertijd te zingen en te dansen zoals zij doet? Daar kan ik veel van leren, maar ook van haar liedjes en outfits. Beyoncé is alles.” Dat klinkt alsof Maan internationaal denkt en dat is ook zo. Maar of Maan dan ooit Moon wordt? Duidelijk is dat in Nederland al heel wat baby’s sinds de finale van The Voice de naam Maan hebben gekregen, dus tja… een goede naam is het wel. Ze is er nog niet over uit: „Moon… Hmm, geen idee nog eigenlijk. Daar zou ik dan eens goed over moeten nadenken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Schoolbanken zien Maan voorlopig nog niet terug
Sluiten