Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 29 okt 2016 / 14:06 uur

O’G3NE namens Nederland naar Eurovisiesongfestival

Het meidentrio O’G3NE gaat volgend jaar namens Nederland naar het Eurovisiesongfestival in Oekraïne. Dat nieuws heeft AVROTROS vandaag officieel bekendgemaakt.

De naam van O’G3NE zingt al een tijdje rond en werd na de deelname van Douwe Bob dit jaar door veel Nederlanders en songfestivalkenners genoemd als dé favoriet om ons land in 2017 te vertegenwoordigen. Zeker na hun indrukwekkende deelname aan het tv-programma De Beste Zangers van Nederland, is de roep om O’G3NE naar het muziekevenement te sturen nog groter geworden.

AVROTROS en het management van O’G3NE hielden tot zaterdag de lippen nog altijd stijf op elkaar. Bronnen rondom het songfestival lieten aan Metro weten dat alles erop duidt dat het om de zusjes Lisa, Amy en Shelley Vol gaat. Vlak na Metro’s onthulling, gingen avrotros en ook andere media naar buiten met het nieuws.

Het songfestival is geen onbekend terrein voor O’G3NE. In 2007 doen de dames al mee aan de juniorvariant van het Europese muziekevenement, alleen heetten ze toen nog ‘gewoon’ Lisa Amy en Shelley. Met het liedje Adem in Adem uit worden ze 11e. In 2014 duiken ze opnieuw op in showbizzland: als O’G3NE doen ze mee aan The Voice of Holland. Ze weten het programma te winnen en zijn daarmee het eerste trio ooit dat een talentenjacht van dat formaat wint.

Inmiddels timmeren de meiden (tweeling Amy en Shelly en hun een jaar oudere dus Lisa) lekker aan de weg. Dankzij hun deelname aan De Beste Zangers van Nederland zijn verschillende liedjes van O’G3NE miljoenen keren bekeken op YouTube en vorige maand kwam hun studioalbum We Got This Uit. Laten we hopen dat de titel daarvan alvast een verwijzing is naar het resultaat in Kiev volgend jaar!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
O’G3NE namens Nederland naar Eurovisiesongfestival
Sluiten