Sofie Smulders
Sofie Smulders Entertainment 12 okt 2016 / 21:05 uur

Michael Jackson is best verdienende overleden ster

Het is misschien niet de meest gezellige ‘titel’ die er is, maar Michael Jackson mag zich de best verdienende beroemdheid van het afgelopen jaar noemen. Hij overleed in 2009, maar verdiende het afgelopen jaar bijna 750 miljoen euro. Dit meldt Forbes.

Jackson blijft hiermee onder anderen grootheden Prince en David Bowie – die beiden in 2016 overleden – voor. Striptekenaar Charles Schulz, die onder meer de cartoon Peanuts bedacht, staat op de tweede plek. Golfveteraan Arnold Palmer, hij overleed vorige maand, staat op nummer 3. Nummer 4 is voor Elvis Presley en Prince staat op de vijfde plek.

The King of Pop

Ook zangers Bob Marley en John Lennon staan in de top 10. De reden van het enorme bedrag dat Michael Jackson postuum verdiende is de verkoop van aandelen, waaronder een groot aantal rechten op nummers van The Beatles, uit zijn nalatenschap. Sony legde hiervoor ruim 681 miljoen euro neer.

Michael Jackson, ook wel The King of Pop, is een van de grootste muzikanten van de 20e eeuw. Hij heeft meerdere klassiekers op zijn naam staan, zoals Thriller, Billie Jean en Smooth Criminal. Hij overleed op 25 juni 2009 aan een hartstilstand, die veroorzaakt is door een overdosis propofol.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Michael Jackson is best verdienende overleden ster
Sluiten