Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 10 okt 2016
Leestijd: 2 minuten

Metro’s exit-poll: Ring voor Geer en Goor

Omdat we bij Metro zo nieuwsgierig zijn wie de Gouden Televizier-Ring 2016 gaat winnen, dachten we: dat onderzoeken we zelf. Wat ons betreft is de uitslag dus bekend! Neemt niet weg dat er donderdag in de Heineken Music Hall misschien (of waarschijnlijk) hele andere namen worden voorgelezen, maar toch…

Als het aan de lezers van Metronieuws.nl ligt, op de site hielden we de eigen poll, dan gaat de belangrijkste tv-prijs – die Gouden Televizier-Ring – naar Gerard Joling en Gordon. In Geer en Goor Zoeken Een Hobby helpen de twee al gierend van het lachen eenzame oudere mensen die een hobby zoeken. Dat wordt door de stemmers op Metronieuws.nl blijkbaar wel gewaardeerd.

Jan en Art

Hierna volgen alle Metro-uitslagen, met onder meer de nieuwe categorieën beste acteur en beste actrice. Of het klopt, dat kun je donderdagavond op NPO 1 zien. De presentatie is dan in handen van Jan Smit en Art Rooijakkers. De succesvolle actrice Famke Janssen zal enkele prijzen uitreiken. Laatstgenoemde Rooijakkers kan ook winnen, maar doet dat volgens de Metrolezers niet. Dan weet hij dat alvast…

Beste Programma

1 Geer en Goor Zoeken Een Hobby (Gouden Televzier-Ring)

2 Floortje Naar Het Einde Van De Wereld

3 Penoza

Metro’s exit-poll: Ring voor Geer en Goor
Geer en Goor. / Levin den Boer | ANP

Beste presentator

1 Humberto Tan (Zilveren ster)

2 Johnny de Mol

3 Art Rooijakkers

Metro’s exit-poll: Ring voor Geer en Goor
Humberto Tan. / Levin den Boer | ANP

Beste presentatrice

1 Floortje Dessing (Zilveren ster)

2 Chantal Janzen

3 Geraldine Kemper

Metro’s exit-poll: Ring voor Geer en Goor
Floortje Dessing. / Remko de Waal | ANP

Beste acteur

1 Thom Hoffman (Zilveren ster)

2 Achmed Akkabi én Victor Reinier

Metro’s exit-poll: Ring voor Geer en Goor
Thom Hoffman als Dokter Tinus. / Robin van Lonkhuijsen | ANP

Beste actrice

1 Angela Schijf (Zilveren ster)

2 Isa Hoes én Monic Hendrickx (gelijke percentages)

Metro’s exit-poll: Ring voor Geer en Goor
Angela Schijf (Flikken Maastricht). / Bas Czerwinski | ANP

Reacties Metrolezers

Op Metronieuws.nl en Metro’s Facebook zijn de meningen verdeeld als het om winnaars gaat. Iris Gelen ziet het helemaal zitten in Geer en Goor. „Ik hoop dat ze winnen. Zo’n mooi programma en ook dankbaar.” Marcel van Rees vindt het tv-duo echter een stelletje nagemaakte puntjepuntjepuntjes. Of Jan Postema: „Iedereen uit tv-land mag winnen, als deze twee figuren maar ruim buiten de prijzen vallen. Stelletje zelfingenomen eikels.” „Die twee maken de allerslechtste tv”, heeft John van der Does blijkbaar onderzocht. En Jan Oostra vindt het maar vreselijke kwallen. Ineke Muller neemt het dan weer voor het brullende tweetal op: „Deze twee hebben het echt verdiend!”

Theo Teerenstra wil bij deze verkiezing graag een algemene mening kwijt: „Ik heb vorig jaar na 40 jaar kijken mijn tv de deur uit gedaan en ik mis er niks aan. Meer en beter nieuws staat toch op internet en er zijn genoeg mogelijkheden om films te kijken zonder reclame.” Arie de Jager Jr. heeft blijkbaar de hele poll doorgenomen, om uiteindelijk tot een conclusie te komen: „Maakt me geen reet uit.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.