Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 19 okt 2016 / 07:35 uur

Leven na The Voice of Holland

Het zevende seizoen van The Voice of Holland staat voor deur en daarmee ook een batterij nieuwe kandidaten. Zo verging het de vorige winnaars van de show.

Ben Saunders

‘Tattoo Ben’ zong zich met zijn legendarische auditie in 2010 rechtstreeks de finale van de eerste editie van The Voice of Holland in. Na zijn overwinning had Ben een aardig hitje met Kill for a broken heart, maar daarna ging het bergaf met de zangcarrière van de Hoornaar. De muzikale boekingen nemen af en Ben zoekt zijn heil bij motorclub Satudarah. In 2015 raakte hij betrokken bij de mishandeling van een verkeersregelaar en werd daarvoor begin dit jaar veroordeeld. Inmiddels lijkt Ben gelukkig in de liefde, want met zijn nieuwe vriendin Janita verwacht hij volgend jaar een baby. Zijn geld verdient Ben weer met het zetten van tatoeages.

Iris Kroes

Een jaar na de extravagante Ben werd The Voice gewonnen door een heel ander type, namelijk Iris Kroes. De krullerige harpist versloeg in de liveshows onder meer Charly Luske en Sharon Doorson, ook twee favorieten. Na The Voice bracht Iris maar liefst vier albums uit en nog altijd is ze hartstikke druk als artiest. Haar agenda staat vol optredens in binnen-, en buitenland en ook varend staat Kroes haar mannetje, want ze doet in samenwerking met de Holland America Line ook optredens op een cruiseboot. Dit najaar verschijnt er als het goed is een live-cd van haar recentste theatertour die de listige naam Irisistible heeft meegekregen.

Leona Philippo

De derde winnaar van The Voice was Leona Philippo. De in Canada geboren zangeres won in de finale van onder meer Floortje Smit, Ivar Oosterloo en Johannes Rypma. Degene die dit seizoen uiteindelijk de meeste bekendheid genereerde, was Sandra van Nieuwland, maar dat betekent niet dat Leona thuis op de bank zit te verpieteren. In tegendeel. Ze won vorig jaar het tv-programma Maestro en volgens haar website zit Leona momenteel in Zwitserland voor een tournee voor een automerk. In november staat ze bovendien in Ahoy met Night of the Proms.

Julia van der Toorn

Een reggaeversie maken van Britney Spears-muziek, je moet er maar opkomen. Julia van der Toorn deed het tijdens de audities van de vierde reeks The Voice. Met haar eigen stijl wist ze met gemak de finale van 2013 te winnen. In 2015 dook de zangeres weer op op de televisie, dit keer in het programma De beste Zangers van Nederland. Ze zong er de BZN-cover Just an ilusion en dat liedje zwiert nog altijd rond op internet. In Fiji, jawel, stond ze er begin oktober mee op nummer 1 en daarmee boven Bruno Mars en Major Lazer. Nieuwe Nederlandse muziek van Julia kwam dit jaar uit met de single Geen Held.

O’G3NE

Als Lisa, Amy en Shelley wist dit trio in 2007 met hun zelfgeschreven nummer Adem In Adem Uit het Nederlandse Junior Eurovisiesongfestival te winnen. Het Europese finale wonnen ze dat jaar niet, maar de zusjes Vol gaan door met muziek maken. In 2014 keerden ze terug bij het grote publiek door als O’G3NE The Voice of Holland te winnen. De tweeling Amy en Shelley en hun iets oudere zus Lisa werken vervolgens hard aan studioalbum We Got This dat afgelopen maand verscheen. Ondertussen worden ze steevast genoemd als de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival van 2017 in Oekraïne. Ze zijn dankzij hun deelname aan De Beste Zangers van Nederland zelfs al bekend bij organisator AVROTROS, maar kennelijk is de kogel nog niet door de kerk. We wachten af.

Maan

Niet de gedoodverfde winnares Jennie Lena, maar Maan ging er in januari van dit jaar met de overwinning in de zesde reeks van The Voice of Holland vandoor. Haar single Perfect World, die ze samen met dj Hardwell maakte, werd zelfs meteen een grote hit. De 19-jarige Maan kreeg er ook een gouden plaat voor. Hoewel haar volgende drie singles niet zo succesvol werden als de eerste, waarbij de laatste twee niet verder kwamen dan de tipparade, timmert Maan ondertussen lekker aan de weg. Recent nam ze nog de titelsong op voor de Nederlandse speelfilm MeesterSpion, genaamd Give You All I Got.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Leven na The Voice of Holland
Sluiten