Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 25 okt 2016 / 11:42 uur

Lenny van The Voice duikt op (of onder) in Hunted

Lenny Keylard werd in 2010 door The Voice of Holland bekend als ‘de nieuwe Bob Marley’, maar duikt maandagavond op (of onder, net hoe je het bekijkt) in het nieuwe opsproringsprogramma Hunted.

Zanger Lenny op de vlucht de opsporingsdiensten in Hunted. Hoe is dat zo gekomen?

Ik hou heel erg van series als Man Hunt van Discovery. Ik vind dat helemaal te gek en wilde altijd al eens zoiets proberen. Mijn vriendin die zag de oproep voor Hunted op tv en zei: dat is echt iets voor jou. En dat klopte.

De bedoeling is om uit handen van de opsporingsdiensten te blijven en daarvoor ben je best ver gegaan hè?

Ja, ik heb er mijn dreadlocks voor afgeknipt en dat was best wel een stap. Ik had die dreads al tien jaar, dus toen ik ze er – samen met mijn baard – afhaalde heb ik wel even een traantje gelaten. Ik herkende mezelf niet eens meer, heb vijf dagen moeten wennen! M’n vriendin ook trouwens, die had mij nog nooit zonder dreads gezien!

Voldeed het programma aan je verwachting?

Het was nog mooier dan ik dacht, ik vond het fantastisch. Een jongensdroom kwam uit. Ik had vooraf geen idee hoe ver ze konden gaan. Dus of ze m’n whatsapps konden lezen of mijn telefoon konden aftappen, ik wist het niet. Ik had natuurlijk ook nooit verwacht dat ze een oproep bij RTL Boulevard zouden doen om mij te vinden!

Lenny van The Voice duikt op (of onder) in Hunted
Lenny anno 2016 in Hunted. / AVROTROS

Mensen vragen zich wel af hoe echt het allemaal is, want je valt natuurlijk enorm op als je steeds een cameraploeg bij je hebt…

Ik snap dat wel, maar ik kan verzekeren dat alles wat je ziet tijdens mijn vlucht echt is. Ik heb niets gespeeld of dingen opnieuw moeten doen voor de camera. Er was inderdaad 24 uur per dag een cameraman met mij mee, wat voor mij vooral een extra uitdaging was. Gelukkig was ik door het afknippen van mijn dreads niet meer herkenbaar als ‘Lenny van The Voice’.

Loskomen van The Voice

Zing je nog, eigenlijk?

Jazeker, ik ben nog steeds bezig en wil volgend jaar een album uitbrengen. Na The Voice heb ik heel veel opgetreden met nummers van Bob Marley, maar ik wil me ook graag verder ontwikkelen en loskomen van het programma. Wat dat betreft is het ook wel goed dat ik geen dreads meer heb. Alles komt samen voor een nieuw hoofdstuk in mijn leven.

Hunted, is elke maandag om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 3.

Nog een keertje dan, Lenny in The Voice of Holland:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lenny van The Voice duikt op (of onder) in Hunted
Sluiten