Sofie Smulders
Sofie Smulders Entertainment 5 okt 2016 / 13:33 uur

Is het aftellen naar Daft Punks Alive 2017 begonnen?

Alive 2017. Het lijken misschien slechts een Engels woord en een jaartal, tenzij je fan bent van Daft Punk. Dan weet je direct waar we het over hebben: de langverwachte tour van de wereldberoemde Franse dj-formatie, die er waarschijnlijk toch echt gaat komen. Dat maken liefhebbers van Daft Punk op uit het bestaan van de website alive2017.com

Behalve het woord Alive is er niet veel te zien op de website, die aftelt naar de datum 27 oktober. Op de I van het woord Alive zie je een rijtje met telkens vier getallen die achtereenvolgens het aantal dagen, uren, minuten en seconden zouden aangeven. Totdat? Waarschijnlijk totdat er meer informatie gegeven gaat worden over de tour Alive 2017, waar al een tijdje een – of meerdere – Facebookpagina’s voor bestaat. Ook is in de broncode de tekst WAKE DATA 2016-10-27 te vinden.

Dat er juist in 2017 een nieuwe tournee zit aan te komen, zou geen toeval zijn. De vorige tours van het duo stammen uit 1997 en 2007. Vooral het laatstgenoemde tournee was een gigantisch succes. Fans van Daft Punk snakken naar nieuwe concerten van de dj’s, die te allen tijde vermomd met helmen in het openbaar verschijnen. Dus ook achter hun dj-set.

Loopbaan

De mannen van Daft Punk maakten in 1997 hun debuut met het album Homework, waarvan in Nederland onder meer de singles Da Funk en Around The World verschenen. Die laatste betekende hun doorbraak. De elektronische muziek van Guy-Manuel de Homem-Christo en Thomas Bangalter vond liefhebbers over de hele wereld.

De heren gingen rustig verder met het produceren van albums. Na Homework verscheen Discovery, waarvan One More Time de absolute nummer 1 was. In de Nederlandse Top 40 bereikte de single slechts de elfde plaats en Digital Love kwam niet verder dan de tipparade. De albums Human After All en de soundtrack voor de film Tron: Legacy deden het in ons land over het algemeen ook niet zo best.

Maar toen was daar in 2013 Random Acces Memories. Voor het totstandkomen van dit album werkte Daft Punk samen met onder anderen Nile Rodgers, Giorgio Moroder en Pharrell Williams. Vooral de samenwerking met laatstgenoemde bleek een knaller: de hit Get Lucky behaalt in talloze landen de nummer 1-positie en in Nederland verovert op dat moment een plek in de top 100 van grootste hits ooit. Voor Random Access Memories wint Daft Punk drie Grammy Awards en voor Get Lucky sleept het duo er samen met Williams nog eens twee binnen.

Tijdens de Grammy Awards in 2013 gaf Daft Punk hun laatste concert. Eind september brachten ze hun nieuwste single uit: het nummer Starboy, een samenwerking met The Weeknd. Er is dus weer een hoop te doen rondom Daft Punk. Of de mysterieuze website betekent wat we hopen, daar komen we waarschijnlijk op 27 oktober aanstaande achter.

Reageer op artikel:
Is het aftellen naar Daft Punks Alive 2017 begonnen?
Sluiten