Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 3 okt 2016 / 07:27 uur

Interview: Michiel Huisman als motormuis

Michiel Huisman heeft de hoofdrol te pakken in de dramaserie Harley And The Davidsons. Metro belde de succesvolle Hollywoodster.

De hoofdrol in een serie over het ontstaan van Harley-Davidson. Heb je eigenlijk je motorrijbewijs?
Ja, dat heb ik gehaald zodra het kon. Jarenlang heb ik BMW gereden, want dat vond ik nou eenmaal waanzinnige motoren. Voor een Harley vond ik mezelf toch te jong ofzo. Je associeert het met een bepaalde lifestyle. Maar nu ik een van de oprichters van Harley-Davidson heb gespeeld denk ik: als ik nu nog niet op een Harley mag rijden, wanneer dan wel? Haha.

Heb je er nu dan ook één?
Nee, op dit moment niet. Laatst hadden we voor het goede doel een soort tourrit. Het leek me we wat om dat vaker te doen. Gewoon af en toe drie of vier uur rijden met zo’n groep mensen. Maar toen wilde Taar (zijn vrouw Tara Elders, red.) opeens óók haar motorrijbewijs gaan halen. Toen realiseerde ik me dat we dat risico helemaal niet moeten nemen met een jong kind van 9.

Michiel Huisman (midden) met de personages Harley en Davidson.

‘Harley’ gaat over een paar jonge jongens van wie hun loopbaan opeens grote vormen aanneemt. Wanneer realiseerde jij je dat over jouw eigen carrière?
Poeh… dat heb ik nog steeds niet, joh. Nee. Waarschijnlijk ook omdat het steeds zulke graduele stapjes zijn, heb ik nooit het gevoel van: en nu gaat het los, big time! Ik weet niet of ik dat ooit ga denken. Er is altijd nog iets dat net niet binnen het bereik is. Hoewel ik al heel blij ben met wat ik nu heb bereikt, is er ook heel veel wat ik nog niet heb bereikt. Ook als de rollen nog groter worden en de scripts nog beter, dan is er altijd nog wel een regisseur waar ik mee wil werken.

Je legt de lat steeds hoger voor jezelf?
Ja. Maar tegelijkertijd besef ik wel dat ik 35 jaar ben en het gevoel heb dat ik nog steeds nooit heb gewerkt in mijn leven.

Je hebt ook een rol in Game of Thrones. Is er veel verschil tussen de set van zo’n megaproductie van HBO en een miniserie van Discovery?
Nee. Game of Thrones is misschien wel een veel grotere productie, de set van Harley And The Davindsons was ook niet misselijk. Een groot verschil is wel dat ik bij Game of Thrones onderdeel ben van een gigantische cast en ik in Harley And The Davindsons een dragende rol heb. Bij dat laatste komt veel meer verantwoordelijkheid kijken. Er zijn wat meer ogen op je gericht. Ik heb dan soms het gevoel dat ik iets meer een leidende functie heb. Als jij goede spirit toont, dan straalt dat af op de hele productie. De verantwoordelijkheid die komt kijken bij het spelen van een hoofdrol vind ik heel erg leuk, daar geniet ik echt van. Toevallig heb ik onlangs een kleinere rol gespeeld in een film en toen vond ik het ook wel weer relaxed om even op te komen dagen, mijn rol te spelen en weer te gaan, haha!.

Maar je doet het uiteindelijk voor die hoofdrollen.
Ja absoluut. Tuurlijk. Ja, daar doe je het voor.

Daarover gesproken: wat vind jij er eigenlijk van dat er nog maar twee seizoenen komen van Game of Thrones?
Ik vind dat heel slim. Want dan kan je echt proberen die seizoenen waanzinnig te maken. Je hoeft geen verhalen uit te rekken. Het is heel verleidelijk om eindeloos door te gaan als je zo’n successerie hebt, maar daar wordt een serie niet beter van. De twee resterende seizoenen zijn ook korter dan de eerdere seizoenen, waardoor ze met meer geld minder minuten film kunnen maken. Het wordt daardoor nog waanzinniger en dat is wat de kijkers willen en ook verwachten. Zelf denk ik dat dat de wereld van Game of Thrones vanaf nu langzaam kleiner moet gaan worden, om het verhaal met een bombastische finale te laten eindigen.

Zit jij als je personage Daario Naharis in die kleine wereld?
Laat ik zeggen dat ik denk dat het verhaal zich steeds meer naar Westeros gaat verplaatsen. En meer zeg ik niet, want ik ga niks verklappen!

Harley And The Davidsons is vanaf 8 oktober elke zaterdag om 21.00 uur op Discovery te zien.

Het verhaal

Twee broers bouwen iconische motoren

Harley And The Davidsons is een driedelige serie die het waargebeurde verhaal van schoolvrienden vertelt. Het gaat om William ‘Bill’ Harley (Robert Aramayo) en Arthur Davidson (Bug Hall) die aan het begin van de 20e eeuw de iconische motoren van Harley-Davidson bouwen. Michiel Huisman speelt de rol van Walter Davidson, de oudere broer van Arthur, die als geldschieter bij het bedrijf wordt gehaald. Maar Walter is meer dan een investeerder. Hij is het die de motor anders wil maken dan de concurrentie: groter, sterker én sneller. Vooral dat laatste brengt hij graag zelf in praktijk door als motorracer de grenzen op te zoeken en daarmee Harley-Davidson op de kaart te zetten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Interview: Michiel Huisman als motormuis
Sluiten