Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Entertainment 21 okt 2016 / 06:32 uur

Humberto Tan wint prijs voor beste tv-interview

Humberto Tan heeft donderdag 20 oktober de Sonja Barend Award 2016 gewonnen voor zijn interview in RTL Late Night met vier overlevenden van de aanslag in de concertzaal Bataclan in Parijs.

Naamgeefster Sonja Barend reikte de VARAgids-interviewprijs uit tijdens een uitzending van het programma De Wereld Draait Door. Een jury van ruim veertig collega-interviewers, tv-critici en mediajournalisten verkoos Humberto uit een lijst van tien kanshebbers die organisator VARAgids onlangs publiceerde.

Foto: ANP

Op 16 november 2015 interviewde Humberto Tan in RTL Late Night Ferry Zandvliet, Bob de Zwart, Frank de Wilde en Dexter Sillem, drie dagen na de aanslag in de Parijse concertzaal Bataclan. Zij waren daar bij aanwezig en overleefden het. In het interview blikten de vier vrienden terug op die avond en deelden ze alle huiveringwekkende details.

Humberto zit op gevoel

Zijn luisterend oor en het feit dat Humberto niet snel oordeelt, heeft er voor gezorgd dat Humberto als winnaar werd gekozen. „Humberto oordeelt niet, maar luistert, waardoor hij een veilige gesprekspartner is en mensen vrijuit tegen hem praten. Humberto zit op gevoel en niet op moraal, dat maakt hem heel sterk in een human interest-interview als dit", aldus Nathalie Huigsloot (o.a. Volkskrant Magazine en VARAgids). „Humberto Tan is altijd op zijn best met niet-bekende Nederlanders die hij optimaal op hun gemak weet te stellen", vond jurylid Hans Beerekamp (tv-recensent NRC Handelsblad).

Andere kanshebbers waren oa. Floortje Dessing met Kayla in Floortje naar het einde van de wereld, Hanneke Groenteman met Johan Cruijff in Sterren op het doek en Twan Huys met Reinier van Zutphen in Nieuwsuur.

De Sonja Barend Award wordt dit jaar voor de achtste keer uitgereikt. Eerdere winnaars zijn Matthijs van Nieuwkerk, Clairy Polak, Twan Huys, Mariëlle Tweebeeke, Coen Verbraak en twee keer Jeroen Pauw.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Humberto Tan wint prijs voor beste tv-interview
Sluiten