Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Entertainment 31 okt 2016 / 15:53 uur

Giel Beelen zegt sorry voor apengrap Sylvana Simons

Radio-dj Giel Beelen heeft sorry gezegd tegen iedereen die een rotweekend heeft gehad door zijn opmerking van afgelopen vrijdag. Hij bood zijn excuses daarbij in het bijzonder aan aan Sylvana Simons, want ‘die krijgt al een hoop over zich heen’, zei hij maandagochtend op radio 3FM.

Op de website van het radiostation is een artikel gewijd aan de grap die ‘smakeloos’ wordt genoemd. Giel sloot vrijdag zijn uitzending af met chimpanseegeluiden en zei daarbij ‘rustig Sylvana’. Hij refereerde hier volgens zichzelf naar een eerdere mediarel, tussen Sylvana Simons en Johan Derksen.

Racistisch en seksistisch

Derksen zei tijdens Voetbal Inside dat Sylvana ‘zo trots als een aapje’ was over de beslissing dat RTL voortaan geen Zwarte Pieten meer op de buis zou brengen. Het gezegde is uiteraard ‘zo trots als een pauw’, niet als een aap. Sylvana reageerde hier fel op en noemde de opmerking racistisch en seksistisch.

Giel Beelen wilde hier vrijdagavond op inhaken met een grap, maar omdat deze precies in de laatste seconden van zijn show viel, heeft hij hem niet duidelijk kunnen uitleggen. Veel luisteraars dachten dat Sylvana Simons door de radio-dj met een chimpansee vergeleken werd. En achteraf kwam het ook wel zo over, geeft Giel maandag toe.

Split second

„Het is smakeloos en valt niet goed te praten. Excuses aan mensen die daar een rotweekend door hebben gehad, Sylvana in het bijzonder. Wat zij allemaal wel niet heeft te verduren. Ik zei het in een split second, maar het was smakeloos”, aldus Giel.

Vrijdag was de 3FM-dj tijdens de laatste seconden van zijn show bezig met een spel: Raad De Openingsplaat. Hij deed dit samen met Michiel Veenstra en de plaat die geraden diende te worden was er een van de band Gorillaz. Als hint zette Giel geluiden van een chimpansee aan, maar zei toen in een opwelling dus ‘rustig Sylvana’.

Direct excuses

Giel heeft er spijt van en zei direct na het weekend sorry, om 6.00 uur ‘s ochtends op maandagochtend. Omdat hij bang was dat op dat moment nog niet iedereen wakker was, heeft hij zijn excuses later op de dag herhaald.

3FM

Op de website schrijft 3FM dat zelf ook geschrokken te zijn van alle reacties op de uitspraak van de dj: „Ook bij 3FM zijn de gemoederen hoog opgelopen en zijn we geschrokken van zijn uitspraak. In overleg met alle betrokken partijen hebben we besloten Giel de kans geven om hier in zijn uitzending als eerste op te reageren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Giel Beelen zegt sorry voor apengrap Sylvana Simons
Sluiten