Sofie Smulders
Sofie Smulders Entertainment 22 okt 2016 / 12:09 uur

Gedrag Bob Dylan is „onbeleefd en arrogant”

Bob Dylan werd een paar weken geleden aangekondigd als winnaar van de Nobelprijs voor de literatuur. Het nieuws verbaasde sommigen, maar de meeste reacties waren zeer positief. Wat Bob Dylan er zelf precies van vindt, is niet bekend. Hij heeft zelf officieel namelijk nog geen reactie gegeven op het nieuws, wat kan betekenen dat hij hem niet in ontvangst wil nemen.

„Het is onbeleefd en arrogant”, zegt Per Wastberg, een Zweedse schrijver die lid is van het Nobelcomité. Dit meldt The Guardian. Wastberg uitte zijn kritiek gisteren in een interview met een Zweedse tv-zender. „We wachten het af. Als hij komt opdagen, zullen we hem verwelkomen. Als hij niet komt opdagen, verzinnen we iets anders.”

10 december

Wastberg doelt hiermee op de bijeenkomst van 10 december, wanneer de prijzen worden uitgereikt. De Zweedse Academie zou Dylan al een aantal keer hebben proberen te bereiken via telefoon, maar ze kregen geen contact met de zanger. Dylan probeert zijn persoon zoveel uit de media te houden.

Tijdens een concert dat Dylan gaf op 13 oktober, de dag dat bekend werd dat de Nobelprijs voor de Literatuur naar hem ging, zou hij volgens sommigen een statement hebben gemaakt over zijn winst. Hij eindigde zijn concert met het nummer Why Try To Change Me Now?, waarmee hij doelde op de manier waarop hij met de media omgaat. Ook repte hij die avond met geen woord over de prijs.

De enige echte reactie op Dylans winst, verscheen op zijn website, maar werd al snel weer verwijderd. De uitingen „Bob Dylan, Nobelprijswinnaar” en „Winnaar van de Nobelprijs voor de Literatuur” in het stukje over de zanger op zijn pagina voor het album The Lyrics: 1961 – 2012 staan er inmiddels niet meer op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gedrag Bob Dylan is „onbeleefd en arrogant”
Sluiten