IngelisedeVries
IngelisedeVries Entertainment 15 okt 2016 / 18:55 uur

Floortje Dessing wint Gouden Televizier-Ring!

Donderdagavond is het eindelijk bekend geworden: wie namen dé Gouden Televizier-Ring mee naar huis en wie de Zilveren Sterren? Hebben de exitpolls van Metro’s onderzoeksbureau het bij het juiste eind of zaten we er helemaal naast? Metro zat deze donderdagavond in de Heineken Music Hall.

Geer en Goor Zoeken Een Hobby, Humberto Tan, Floortje Dessing, Thom Hoffman en Angela Schijf moeten volgens jullie, zo bleek bij Metro’s poll, in de prijzen vallen. Andere genomineerden zijn Floortje Naar Het Einde Van De Wereld, Penoza, Johnny de Mol, Art Rooijakkers, Geraldine Kemper, Chantal Janzen, Victor Reinier, Achmed Akkabi, Monic Hendrickx en Isa Hoes.

Publiek

Voor het eerst is er dit jaar ook publiek welkom bij de uitreiking van de belangrijke televisieprijzen. De feestelijke avond verhuisde na jaren Carré naar de Heineken Music Hall. Wat er daar allemaal op de rode loper en binnen gebeurde, kun je zien op Snapchat (SnapMetro). En daar deed Metro uiteraard ook verslag van de afterparty.

De Gouden Televizier-Ring

Foto: ANP

Journaallezers Dionne Stax en Harmen Siezen reiken de prijs voor het beste programma uit, de prijs waar dit gala om gaat. The beauty and the beast, omschrijft Siezen hemzelf en de dame naast hem. Het NOS Journaal bestaat 60 jaar, maar het draait om het beste programma. Penoza, Floortje naar het einde van de wereld en Geer en Goor zoeken een hobby dingen mee naar de Gouden Televizier-Ring. Met 64 procent van de stemmen mag Floortje Dessing de prijs in ontvangst nemen. De presentatrice is intens blij met haar award. ,,We maken dit programma met een heel klein team, dus dit is het bewijs dat je met iets kleins iets groots kan maken. Ik ben intens dankbaar. Dit is de mooiste Ring die ik volgens mij in m’n leven zal krijgen.”

Beste presentator

Foto: ANP

En de Zilveren Ster voor de beste presentator gaat naar… Churandy Martina reikt de prijs uit aan niemand minder dan Humberto Tan. Tan is de afgelopen tijd bijna dagelijks op tv geweest om RTL Late Night in goede banen te leiden. Daarvoor zat hij onder andere bij Studio Sport, presenteerde hij bij BNR Nieuwsradio en was hij gastheer van het enorme Let’s Dance-event in Ziggo Dome.

Beste presentatrice

Foto: ANP

De favorieten zijn precies hetzelfde als vorig jaar: Chantal Janzen, Geraldine Kemper en Floortje Dessing. Geraldine kan er vandaag helaas niet bij zijn, maar Tim Hofman en Jan Versteegh vertegenwoordigen haar. ‘Mark Rutte’ (Remko Vrijdag) reikt de Zilveren Ster uit aan Chantal Janzen. Hij grapt nog even over staatssecretaris Sander Dekker die zijn best doet om televisie kapot te maken.

Beste acteur

Foto: ANP

„We hebben een eredivisie aan acteurs”, kondigt Jan Smit aan. Achmed Akkabi, Thom Hoffman en Victor Reinier zijn genomineerd voor de prijs. Actrice en Bond-girl Famke Janssen mag de award uitreiken. „In Amerika zijn er de Golden Globes voor de beste acteurs. En ik ben ontzettend blij dat Nederland ook zijn prijs heeft.” Jansen prijst de drie acteurs, om vervolgens aan Thom Hoffman voor zijn rol in Dokter Tinus uit te reiken.

Beste actrice

Wordt Monic Hendrickx, Angela Schijf of Isa Hoes de beste actrice van 2016? Welke van deze drie moordvrouwen wint de prijs, vraagt Rooijakkers zich af. Politiewoordvoerder en Wie Is De Mol-kandidaat Ellie Lust mag de prijs uitreiken. De winnaar is… Angela Schijf, voor haar hoofdrol in oud-Ringwinnaar Flikken Maastricht.

Beste Talent

Foto: ANP

De 22-jarige Pip Pellens heeft de Televizier Talent Award gewonnen. Andere genomineerden waren Philippe Geubels en Gwen van Poorten. Pip werd bekend door GTST, maar ze bleek ook nog eens een topdanseres. Vorig jaar won ze samen met haar vriend Pim Wessels het eerste seizoen van Dance Dance Dance en werd ook nog eens jurylid van Battle on the Dance Floor. De prijs werd uitgereikt door Albert Verlinde. Hij vindt dit de spannendste categorie omdat talent veel belofte met zich meebrengt. Het is een aanmoedigingsprijs om te blijven doen wat ze het liefste doen.

Gouden Stuiver

Foto: ANP

Pauls Puber Kookshow wint de Gouden Stuiver en verslaat hiermee Brugklas en Puberruil Zapp. Youtuber Enzo Knol, de man met 1,3 miljoen YouTubevolgers, reikt de Stuiver uit. Janny van der Heijden neemt de prijs in ontvangst omdat Paul de Leeuw in het theater moet optreden. In zijn programma praat Paul, zelf vader van twee pubers, met tieners over actuele zaken en problemen die hen bezighouden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Floortje Dessing wint Gouden Televizier-Ring!
Sluiten