Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Entertainment 31 okt 2016 / 22:05 uur

Disney steekt volgende klassieker in nieuw jasje

Disney gaat de volgende tekenfilmklassieker omtoveren in een live action-film. De volgende herbeleving van onze jeugd zal te vinden zijn in Sneeuwwitje, meldt The Hollywood Reporter maandag. Scenarioschrijver Erin Cressida Wilson, die recent het scenario schreef voor de boekverfilming van The Girl on the Train, is aan het project verbonden.

Disney heeft de laatste tijd flink de smaak te pakken met het verfilmen van zijn geanimeerde klassiekers. Eerder verschenen onder meer remakes van Cinderella, Jungle Book en Alice in Wonderland. Momenteel wordt de laatste hand gelegd op Beauty and the Beast en zijn al nieuwe versies van Mulan, The Lion King en Aladdin aangekondigd.

Van Sneeuwwitje zijn in de loop der jaren al verschillende nieuwe bewerkingen gemaakt. In 2012 kwamen er met Mirror Mirror en Snow White and the Huntsman zelfs twee films in een jaar uit, we zijn benieuwd wat deze live action-film voor extra’s zal brengen.

De term live-action films wordt gebruikt om aan te geven dat bij het werk gebruik is gemaakt van menselijke acteurs. Dat klinkt heel logisch, dus wordt het bij de meeste films niet vernoemd. De meeste films kennen namelijk acteurs en een script, maar sommige films worden zonder acteurs gemaakt. Zoals de films van Disney, in dit geval wordt deze term genoemd. Hij wordt dus vaak gebruikt voor werken waarvan men niet direct verwacht dat er menselijke acteurs aan te pas komen.

Jeugdsentiment

En voor wie niet kan wachten en oude herinneringen op wil halen, heeft metro deze video voor je opgespoord:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Disney steekt volgende klassieker in nieuw jasje
Sluiten