Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Entertainment 25 okt 2016
Leestijd: 2 minuten

Derksen: ‘hysterische Simons zo trots als een aapje’

Dat de tafelheren van Voetbal Inside geen blad voor de mond nemen, is geen geheim. Maandag was het de beurt aan Johan Derksen om een uitspraak te doen die vervolgens nogal wat stof deed opwaaien. Volgens hem is Denk-politica Sylvana Simons ‘zo trots als een aapje’ met het nieuws dat RTL Zwarte Piet in de ban doet.

‘Zo trots als een aapje’

„Het enige nadeel aan het besluit van RTL vind ik dat dat hysterische juffrouwtje Simons nu zo trots als een aapje door het land rent. Ik dacht dat we met Wilders het ergste gehad hadden wat mogelijk was in Nederland, maar de politieke partij Denk is nog erger”, zo liet de snor weten.

Genee probeerde de boel nog wel te redden door te benadrukken dat de uitspraak ‘zo trots als een pauw’ moest zijn, maar Derksen liet zich niet tegenhouden. „Dat vind ik ongeveer het meest hypocriete, irritante wezentje van Nederland, die juffrouw”, zo stelde hij.

De presentator deed later nog eens een poging om de uitspraak van Derksen recht te praten, maar dat werkte opnieuw averechts: „Ze lijkt helemaal niet op een pauw”, aldus Derksen, waarmee hij de lachers op zijn hand kreeg.

Reactie Derksen

Derksen zelf laat dinsdagochtend via een woordvoerder van RTL aan Metro weten: „Ik haalde op ongelukkige wijze verschillende spreekwoorden door elkaar. Ik had dat zelf niet eens in de gaten. Het was zeker niet mijn bedoeling om te kwetsen.”

Op Twitter regende het reacties. Enerzijds zijn er twitteraars die het roerend met Derksen eens zijn of vinden dat hij zulke uitspraken moet kunnen doen, anderzijds zijn er mensen die de uitspraak van de oud-hoofdredacteur van Voetbal International te ver vinden gaan.

Maar ging Derksen nu te ver met zijn uitspraak? Uit een poll, ingevuld door bijna 3.000 mensen, blijkt dat de Metrolezer vindt van niet. Liefst 92% van de lezers is van mening dat de uitspraak van Derksen valt onder ‘vrijheid van meningsuiting’: „Wat moeten we ervan vinden? We leven in een vrij land en ook hij mag zeggen wat hij wil", is een van de veelgehoorde reacties op de Facebookpagina van Metro. Zo nu en dan klinkt er een kritische noot: „Als hij het precies zo bedoelde als hij het gezegd heeft, dan kan dat toch echt niet. Een donker iemand een aap noemen…"

Marokkaanse voetballers

In april van dit jaar zorgde Derksen ook al voor het nodige tumult door te zeggen dat Marokkaanse Nederlandse voetballers nogal eens voor probleem zorgen in de voetballerij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Derksen: ‘hysterische Simons zo trots als een aapje’
Sluiten