Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Entertainment 28 okt 2016 / 06:19 uur

‘De TV Kantine, dat is een beetje vreemdgaan’

Carlo Boszhard en Irene Moors treffen elkaar na een tussenjaar weer in De TV Kantine.

Ze hielden door de komst van Carlo’s TV Café en het vertrek van Irene Moors naar SBS 6 een sabbatical met hun veelbekeken De TV Kantine. Zaterdagavond is het (onafscheidelijke) duo terug bij RTL 4. Juist, met De TV Kantine. Metro keuvelde er met het duo in het fleurige decor met plastic taarten op los.

Seizoen 8

Irene: „Na mijn vertrek wisten we niet dat we De TV Kantine nu weer zouden gaan maken. Carlo deed z’n typetjes in Carlo’s TV Café – ik praat even lekker voor jou – dus het was helemaal niet im Frage.”

Carlo: „Seizoen 7 was geweldig en zwaar geweest, ik stond wel even op een kruispunt toen.”

Irene: „Carlo zegt elk jaar dat het weleens het laatste seizoen kan zijn, maar ik pin me daar al lang niet meer op vast.”

Carlo: „Ik blijf je gewoon bellen en boeken, hoor.” (Boszhard schrijft en produceert De TV Kantine met zijn geliefde Herald Adolfs, red.). Ik vond wel dat we weer een stap moesten maken, maar we vinden steeds nieuwe types. Zo kunnen we het nog wel even blijven doen.”

Irene: „Bij mijn nieuwe SBS-contract heb ik gezegd: ‘Ik wil De TV Kantine kunnen blijven doen, er mag geen einde van Carlo en Irene komen’. Dat werd begrepen.”

‘De TV Kantine, dat is een beetje vreemdgaan’
Als Dinand Woesthoff en Angela Schijf. / Laura Oldenbroek

Elkaar missen

Carlo: „Ach, je kunt elkaar heel vaak bellen. Dat deden we dan ook.”

Irene: „We hebben elkaar natuurlijk niet nooit meer gezien, zo’n vriendschap gaat door. We praatten altijd over waar we mee bezig waren en nu zitten we weer heerlijk in de kantine.”

Carlo: „We zullen elkaar altijd blijven opzoeken. Met typetjes, zonder typetjes, we vinden het gewoon leuk om dingen met elkaar te maken.”

‘De TV Kantine, dat is een beetje vreemdgaan’
Als Barbie en Michael. / Laura Oldenbroek

Bergen werk

Carlo: „Half negen ga ik van huis en lees ik nog wat teksten. Half elf duiken we de make-up in en dan komen we er om half één ’s nachts uit. En dat doen we de volgende dag dan weer. Maar het is zo leuk.”

Irene:De TV Kantine wordt gemaakt door heel veel mensen, met heel veel liefde. De lange dagen nemen we voor lief. Dit moet je niet als een normale baan zien. De hele ploeg doet het al acht jaar. Het klopt niet, het is veel te zwaar, maar omdat we met elkaar weten wat het resultaat is, flikken we het gewoon.”

Carlo: „We kunnen buiten de studio ook niet meer normaal tv-kijken en zo.”

Irene: „Ik ook niet. Ik bedenk me nu zelfs hoe Carlo jou zou kunnen doen. Ik stel voor met de neus van Jeroen Pauw.”

Carlo: „Ja en met de tanden van Bert van der Veer. Maar je hebt een beetje klein hoofd, hmm… Dat wordt plakken.”

‘De TV Kantine, dat is een beetje vreemdgaan’
Als Richard Groenendijk. / Laura Oldenbroek

Schmink

Irene: „Per dag zitten we zo’n zes of zeven uur in de make-up. Ik luister dan meestal naar stemmen die ik moet doen. Die heb ik dan in mijn telefoon gezet. Kijk maar: hier staat Natasja Froger, hier Dieuwertje.”

Carlo: „Ja, toch wel een uurtje of dertig per week schat ik zo.”

Irene: „Voor de huid is het lastig, vanmorgen had ik nog een knalrode neus, haha. Iedereen vraagt dan of ik te veel gedronken heb. Maar ik ben weer volledig opgelapt.”

‘De TV Kantine, dat is een beetje vreemdgaan’
Als Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden. / Laura Oldenbroek

Types doen

Carlo: „Ik was wat afgevallen, waardoor wat jongere mensen beter bleken te werken dan oudere. Jonge mensen hebben meer haar, dus ik ben blij dat types als Jan Versteegh en Dinand Woesthoff gelukt zijn. Er zijn echter veel mannen kaal, dus ik heb dit jaar heel wat kale koppen gehad. Ruben van der Meer, John van den Heuvel, Philippe Geubels… je zoekt dan steeds verschillen in de neus, de wang, wat dan ook. Kleine verschillen maak je groot.”

Irene: „Als Carlo vraagt ‘wie wil je niét doen’, dan zeg ik ‘mensen die te veel op mij lijken’. Dat werkt niet.”

Carlo: „Ik zou mijn broer Ron ook niet moeten doen. Aan de andere kant: ik doe bijna iedereen na, het kan me niets meer schelen hoe moeilijk het is. Zal ik me van de week eens storten op Karin Bloemen?”

Irene: „Wáááát?”

Carlo: „Ja, ik breng hier gewoon even groot nieuws. Ik vind haar leuk. Het viel me laatst op dat ik bijna met iedereen die ik nadoe, iets heb. Alleen met Trump niet. Ik moet het liefst iemand een beetje mogen, want ik moet toch in zo’n persoon kruipen. De TV Kantine is toch een beetje vreemdgaan met iedereen.”

Irene: „Goeie kop voor boven het artikel!”

‘De TV Kantine, dat is een beetje vreemdgaan’
Als Timor Steffens. / Laura Oldenbroek

Wanneer en met wie?

Vanaf morgen (20.00 uur, RTL 4) zien we Carlo en Irene in De TV Kantine met nieuwe types als Timor Steffens, Co Adriaanse, Janny van der Heijden en Robèrt Beckhoven van Heel Holland Bakt, Angela Schijf, Philipp Geubels, Arjen Lubach, Eva Simons en Ellie Lust. Chantal Janzen, Jim Bakkum (‘let op zijn André Hazes jr.!’) en Ruben Nicolai hebben gastrollen. Buddy Vedder en Ferry Doedens kruipen in de huid van Dance Dance Dance-juryleden en Familie Kruys-actrice Elise Schaap kruipt in de huid van Sylvie Meis. Dat laatste in een special gebaseerd op de Disneykaskraker Inside Out.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘De TV Kantine, dat is een beetje vreemdgaan’
Sluiten