Zoë Boven
Zoë Boven Entertainment 4 okt 2016

Blaasband uit Brabant wereldberoemd onder metalfans

Een blaasband uit het Brabantse plaatsje Uden is razend populair onder metalfans. Ze maakten een hoempapa-versie van het nummer Ace of Spades van metalband Motörhead. Dat filmpje is inmiddels door meer dan 3,5 miljoen mensen bekeken en de verzoekjes voor optredens stromen binnen.

https://www.facebook.com/rock.vs.metal/videos/10154841904623812/

De video van de band Heavy Hoempa werd in 2013 opgenomen, maar is weer terug van weggeweest doordat de muziekwebsite Rock vs. Metal de beelden het nummer deelde.

Op wereldtournee?

„Het is ongelooflijk. We krijgen van alle kanten reacties”, zegt saxofonist Robert van Asseldonk tegen Omroep Brabant. Hij merkte het Facebook-bericht op toen er vrijdag plotseling boekingsverzoeken uit Oost-Europa binnenkwamen. „Ze wilden weten of wij nog een tour zouden doen.”

Van Asselonk denkt niet dat er een wereldtour gaat komen. „In zo’n weekend kijk je elkaar aan en denk je: zou het echt? Dan maak je bijna plannen voor een wereldtour. Maar dan wordt het maandagmorgen en ben je weer terug in de realiteit. Nu zijn we allemaal weer keurig aan het werk.”

Het is de tweede keer in korte tijd dat het filmpje van Heavy Hoempa een miljoenenpubliek bereikt. Motörhead heeft de cover van Ace of Spades gehoord en deelde de video een paar maanden geleden. Motörhead werd overigens in december vorig jaar opgeheven nadat hun beroemde frontman Lemmy Kilmister was overleden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Blaasband uit Brabant wereldberoemd onder metalfans
Sluiten