Hester Ramaker
Hester Ramaker Entertainment 24 okt 2016
Leestijd: 2 minuten

Annemarie wint Heel Holland Bakt

Annemarie is de winnaar van Heel Holland Bakt. Na een spannende finale kwam zij als winnares uit de bus. Tegenstanders Francis en Guido visten achter het net.

Spannend

Jurylid Janny van der Heijden vertelt aan AD over de finale. Volgens haar was het ontzettend spannend, omdat de drie finalisten heel dicht bij elkaar lagen. In de eindstrijd had Guido de minst mooie afwerking. Annemarie was de beste allrounder, meent ze. Dat is wat de jury uiteindelijk zoekt: iemand die alle facetten goed beheerst. Sterk zijn op een enkel onderdeel is niet genoeg, je moet alles onder controle hebben.

Verpest

Op de website van Heel Holland Bakt reageert Annemarie op de finale: „In de finale had ik de signatuuropdracht niet goed getimed. Ik had het voor mezelf te moeilijk gemaakt en het ging mis met mijn planning. Bij het leukste gedeelte, de afwerking, ging het helemaal mis. Ik heb de gebakjes in 10 seconden op een bord gekwakt. Toen dacht ik dat ik het verpest had.”

Toekomst

„Ik had me voorgenomen om dit jaar te bedenken wat ik precies wil gaan doen op werkgebied. Ik ben er nog niet uit wat ik precies wil. Juist mijn deelname en winst bij Heel Holland Bakt zorgen dat het lastiger wordt om dat te bedenken. Het kan zijn dat er nu ook hele andere deuren openen.”

„Ik zie mezelf nog niet zo snel mijn baan opzeggen om alleen nog maar te bakken. Wie weet wat er nu mogelijk is, wat eerder niet mogelijk was. Daar ga ik de komende tijd eens goed over nadenken!”

Programma

Het programma trekt elke zondagavond veel kijkers. Vorige week keken er 2.684.000 mensen naar het programma.

De eerste twee seizoenen won een man het programma. Rutger van den Broek was in het debuutjaar de beste bakker en het jaar erna won Menno de Koning. Vorig jaar won Sarena de bakwedstrijd; toen zagen bijna drie miljoen mensen (2.844.000) die finaleaflevering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Annemarie wint Heel Holland Bakt
Sluiten