Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 31 okt 2016

Adele: Ik schreef betere liedjes met alcohol op

Adele vreest dat haar liedjes nooit meer zo goed worden als vroeger, zegt ze in een openhartig interview met Vanity Fair. Toentertijd schreef de zangeres haar songteksten met zo’n twee flessen wijn achter de kiezen, na de geboorte van haar zoontje doet ze dat niet meer.

Adele zegt dat ze sinds de geboorte van haar zoon in 2012 gestopt is met roken en nog amper drinkt, om precies te zijn twee glazen wijn in de week. „Een kater hebben terwijl je een kind hebt, is een ware marteling”, zegt ze. Vroeger was dat wel anders, ze vreest dan ook dat haar liedjes nooit meer zo goed worden als op haar eerste plaat 21.

Eerlijke dronkaard

„Ik was compleet van het padje toen ik dat album schreef, en een dronkaard is altijd eerlijk”, zegt ze daarover. Ze geeft toe dat ze regelmatig twee flessen wijn achter de kiezen toen ze ermee bezig was. „De volgende ochtend dacht ik dan: fuck, dat is eigenlijk best goed. En dan zocht ik daarna naar een melodie.”

Dat de zangeres zich zorgen maakt, is niet nieuws. Vanaf het begin van haar carrière is al bekend dat Adele last heeft van podiumvrees. Hier is ze nog steeds niet overheen. Ze geeft sinds eind februari bijna avond aan avond concerten, maar dat betekent voor haar niet dat dat angst weggaat.

Nooit meer op tournee

De Britse zangeres vermijdt het podium daarom het liefst zo veel mogelijk en vindt het voor zichzelf prima als ze nooit meer op tournee hoeft. Dat zal ze alleen niet doen, omdat ze haar fans wil belonen voor hun trouwe support.

„Ik vind het nog steeds leuk om albums op te nemen, maar ik zou het niet erg vinden om nooit meer het applaus te horen”, zegt de openhartige Adele. Voor het geld hoeft ze het ook niet te doen: „Geld kan mij niets schelen. Ik ben Brits en wij hebben niet die drang om de hele tijd meer geld te willen verdienen. Voor mij is het totaal niet belangrijk.”

Bijna panisch

Sinds haar zoon er is, heeft de 28-jarige Adele er naast haar podiumvrees nog meer zorgen bij. Ze is bijna panisch dat haar iets overkomt. „Ik ben nu bang voor heel veel dingen omdat ik niet dood wil. Ik wil er zijn voor mijn kind. Ik ben erg voorzichtig, dat was ik nooit. Ik deed al nooit iets wat levensgevaarlijk is, maar nu vermijd ik alle gevaarlijke dingen. Zoals lopen op de stoep. Ik loop liever op het gras.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Adele: Ik schreef betere liedjes met alcohol op
Sluiten