Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 4 okt 2016 / 15:13 uur

Aartsrivalen Gordon en Marc-Marie samen op televisie

Een beetje spanning op je beeldbuis? Dat zit binnenkort wel snor. Op maandag 17 oktober is namelijk een gloednieuw seizoen van De Slimste Mens ter Wereld op de Belgische zender VIER te zien, met daarin aartsrivalen Gordon en Marc-Marie Huijbregts.

Dat Gordon en Marc-Marie in een programma zitten, maakte VIER dinsdag bekend. De twee kunnen elkaar al jaren niet luchten of zien, maar Gordon zal toch een beetje zijn best moeten doen om goodwill te kweken bij Marc-Marie. Laatstgenoemde neemt namelijk plaats als jurylid, terwijl Gordon zich bij de kandidaten van de Belgische versie van De Slimste Mens schaart.

Homo-emancipatie

In 2007 begon de ruzie tussen de twee tv-persoonlijkheden, toen Huijbregts over Gordon en collega Gerard Joling in de Gay Krant zei dat hij „betwijfelde of hun capriolen de homo-emancipatie goed doen.” Pas in 2012 leek Gordon op de quote in te gaan, toen hij in de VARAgids aangaf dat hij wegzapt zodra Marc-Marie op televisie komt. „In De Wereld Draait Door is hij succesvol omdat hij daar zijn steentje bijdraagt. Solistisch gaat het hem een stuk moeilijker af. Te weinig persoonlijkheid”, aldus Gordon.

‘Zure bek’

In 2013 werd Gordon op zijn zachtst gezegd iets feller toen het over Marc-Marie ging in een radio-uitzending op 3FM. Daar noemde hij Marc-Marie een „zaaddodend middel” en gaf hij aan dat hij vindt dat hij een „zure bek” heeft.

In december 2015 was de laatste sneer van Gordon richting Marc-Marie tijdens het programma 5 Jaar Later, al deed hij de uitspraak al in 2010. „Ik ga natuurlijk niet iemands dood voorspellen, maar ik hoop wel dat hij over vijf jaar niets meer op televisie doet”, zei Goor toen over hem, waar hij vijf jaar later smakelijk om kon lachen.

Wij voorspellen in ieder geval een leuk avondje televisie als deze twee samen in de studio zitten.

Reageer op artikel:
Aartsrivalen Gordon en Marc-Marie samen op televisie
Sluiten