Remco Visser
Remco Visser Entertainment 4 sep 2016

Vijf series om dit najaar in de gaten te houden

De zomer is bijna voorbij en dat betekent automatisch dat er een nieuw televisieseizoen voor de deur staat. In dit tijdperk van Netflix en downloads is het bovendien geen moeite meer om zelfs de nieuwste hits van de overkant van de oceaan minutieus te volgen.

Maar met vrijwel net zoveel tv-kanalen als inwoners verschijnen er elk jaar nogal wat nieuwe reeksen op de Amerikaanse buis. Welke zijn dan echt de moeite waard om elke week naar te kijken? Dat is natuurlijk een persoonlijke keuze, al heeft Metro hieronder enkele goede suggesties op een rijtje gezet.

The Exorcist (Fox)

Hollywood loopt momenteel over van remakes, reboots, sequels en prequels, en die vernieuwingsdrang breidt zich dit jaar ook uit naar televisie. Zender Fox komt namelijk met een serie rondom de legendarische horrorfilm The Exorcist.

In de serie zien we Geena Davis, die 40 jaar na de gebeurtenissen uit de originele film opnieuw de strijd aangaat met het bovennatuurlijke en de hulp van een bevriende priester inroept.

The Exorcist begint op 23 september.

Marvel’s Luke Cage (Netflix)

Na Agents of S.H.I.E.L,D., Agent Carter en Jessica Jones verschijnt er dit najaar opnieuw een serie over een van de superhelden uit de stal van Marvel: Luke Cage. De reeks draait om de titelpersoon, die overigens al 7 afleveringen te zien was in Jessica Jones.

De kracht van Cage ligt in het feit dat hij lichamelijk vrijwel onverwoestbaar is, maar geestelijk behoorlijk in de knoop zit. De serie gaat vooral in op de vraag hoe de superheld ooit aan zijn krachten kwam.

https://www.youtube.com/watch?v=ytkjQvSk2VA

Luke Cage begint op 30 september.

The Crown (Netflix)

Netflix brengt dit najaar overigens ook wat serieuzere kost uit. Over een paar maanden begint namelijk The Crown, dé serie voor royalty-fans.

In The Crown volgen we de levensloop van een van de meest populaire vorstinnen ter wereld; Queen Elizabeth II. De serie begint na haar kroning in 1947 en loopt door tot het heden. Peter Morgan, die het script voor de film The Queen neerpende, werkte ook mee aan deze royale reeks.

The Queen begint op 4 november.

Westworld (HBO)

Ook op het gebied van sciencefiction zitten we dankzij HBO binnenkort gebakken. De zender komt namelijk met een serie die werd geïnspireerd door de gelijknamige film uit 1973.

In Westworld volgen we een attractiepark, waar elke wens van de bezoekers uitkomt met behulp van robots. Tot de machines het zat zijn.

Westworld begint op 2 oktober.

American Horror Story (FX)

De hitserie van tv-zender FX keert ook dit najaar weer terug, voor alweer het zesde seizoen. En waar we eerder al getuige waren van de spookachtige situaties in onder meer een voormalig gesticht en een freakshow, is het momenteel nog steeds een raadsel welk decor er voor de aankomende reeks zal worden gebruikt.

Wel keren veel van de vaste gezichten terug, waaronder Kathy Bates, Sarah Paulson en Lady Gaga.

https://www.youtube.com/watch?v=IHHsqKGhxzM

American Horror Story begint op 14 september.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Vijf series om dit najaar in de gaten te houden
Sluiten