IngelisedeVries
IngelisedeVries Entertainment 14 sep 2016 / 14:45 uur

Verjaardag megahit ‘Barbie Girl’ gevierd met reünie

Het is feest in Denemarken, de single Barbie Girl van Aqua wordt namelijk twintig. Dat betekent niet alleen dat het nummer weer eens uit de speakers mag schallen, ook komt er een reünie aan om het te vieren, meldt NME.

Het nummer uit 1997 werd een flinke hit. Om de verjaardag van het liedje te vieren, zullen Lene Nystrøm, René Dif, Søren Rasted en Claus Norreen in 2017 de tourbus weer inklimmen voor een reünietour.

Hit

In Nederland stond het nummer over Mattel-poppen Barbie en Ken 21 lang in de Top 40, waarvan een week op nummer 1. Daarna scoorde Aqua nog een hitje met Doctor Jones en Turn Back Time. Het debuutalbum Aquarium verkoopt wereldwijd meer dan 14 miljoen exemplaren.

Aanklacht

Niet iedereen was even blij met het nummer. Speelgoedfabrikant vond dat het handelsmerk was geschonden met het nummer en Barbie zou als een sekssymbool worden beschreven in de tekst. Het bedrijf klaagde Aqua daarom aan. De aanklacht werd verworpen en ook na hoger beroep haalde Mattel geen gelijk.

Voor wie wil feesten alsof het 1999 en de jaren daarvoor is, zijn 2016 en 2017 goede jaren. Een klein jaar terug hield K-Otic, de groep die voortkwam uit het programma Starmaker, een crowdfundingsactie om een reünie mogelijk te maken. Dat lukte de groep met heel veel succes, op 10 december dit jaar zal er een reünieconcert zijn.

90’s revival

Maar ook mensen die binnenkort in Australië zijn, vallen met hun neus in de boter. Daar vind namelijk een reünie plaats van S Club 7, B*Witched, East 17 én Atomic Kitten. Fans van East 17 moeten het alleen wel zonder Brian Harvey en Tony Mortimer doen. Van S Club 7 zijn er nog maar 3 leden over, alleen Jo, Bradley en Paul stappen de tourbus weer in.

Atomic Kitten is wel nog gewoon met drie dames. Alleen zal Liza McClarlon worden vervangen door Michelle Heaton uit Liberty X. Liz is namelijk doodsbang voor vliegen. Je hebt nog even om te sparen voor een vliegtickets: de tour begint op 1 september pas.

Jubileum

Op 29 april 2017 klimt ook 5ive het podium weer op als headliner van The Ultimate 90s in South Cumbria.

Barbie Girl is niet de enige die volgend jaar 20 wordt. De band Steps is ook bijna jarig en hebben naar aanleiding van het jubileum besloten weer samen op het podium te staan.

Spice Girls

En natuurlijk gaat al jaren het gerucht dat de Spice Girls weer bij elkaar komen. Het zou in de vorm van Ginger, Baby en Scary gebeuren, al is Sporty daar niet heel gelukkig mee. Hoe dat gaat aflopen is nog even de vraag, dus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verjaardag megahit ‘Barbie Girl’ gevierd met reünie
Sluiten