Dave van Aken
Dave van Aken Entertainment 7 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Typhoon nacht in de cel na niet betalen tanken

Glenn de Randamie, beter bekend als rapper Typhoon, heeft in augustus een nacht in de cel doorgebracht. De rapper werd gearresteerd omdat hij niet had afgerekend na het tanken bij een pomp bij Hazeldonk.

Vergeten

Het voorval vond plaats op 2 augustus, zo bevestigt de politie. In een eerder bericht over het incident sprak de politie slechts van ’een 31-jarige man uit ’t Harde’. Aan De Telegraaf bevestigt de politie nu dat het om de rapper Typhoon gaat.

„Ik reed terug vanuit België nadat ik een telefoontje had gekregen dat mijn oom op sterven lag en ik samen met mijn broers en zus afscheid moest nemen. Met mijn hoofd er niet helemaal bij tank ik en loop naar binnen. Ik ga naar de wc, haal koffie uit de automaat, maar vergeet helemaal de benzine af te rekenen”, zegt Typhoon.

De rapper werd aangehouden en zat een nacht in de cel. „Ik baalde flink.” De volgende ochtend deed Typhoon ‘eerlijk en open’ zijn verhaal. „Ik kreeg te horen dat de zaak geseponeerd werd omdat er totaal geen opzet in het spel was.” Uiteindelijk betaalde de rapper zijn benzine alsnog.

Etnische profilering

Begin juni kwam Typhoon in het nieuws nadat hij door agenten in Zwolle aan de kant werd gezet. Daarbij gaf de agent volgens hem toe dat hij "bevooroordeeld was", schreef Typhoon daarna op zijn Instagram-pagina. „Hij hield er rekening mee dat het drugsgeld kon zijn."

Het bericht werd landelijk nieuws en de discussie rond etnische profilering bij de politie barstte los in Nederland. De politie in Zwolle bood een dag na het incident excuses aan en zei de controle te betreuren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Typhoon nacht in de cel na niet betalen tanken
Sluiten