Inge Schouten
Inge Schouten Entertainment 22 sep 2016 / 18:33 uur

Politie: geen onderzoek kindermishanding Brad Pitt

Sinds het sprookje van Brangelina deze week uiteenspatte, draait de roddelpers overuren. Zo zou Pitt vreemdgaan en ook zou er een onderzoek naar hem zijn ingesteld wegens kindermishandeling. Maar van dat laatste blijkt niets waar. De politie van Los Angeles heeft dit donderdag immers ontkend.

„We hebben geen strafrechtelijk onderzoek ingesteld naar de heer Pitt en zijn ook niet bij iets dergelijks betrokken”, zei Jenny Houser, woordvoerder van het politiedepartement (LAPD) tegen CNN. „LAPD heeft geen rapport in behandeling met beschuldigingen van kindermishandeling door de heer Brad Pitt.” De LA County Children and Family Services laat zich niet uit over de kwestie.

Uitbarsting aan boord

Verschillende Amerikaanse roddelbladen, zoals TMZ en People, meldden dat mishandeling van een of meer eigen kinderen de reden van de scheiding zou zijn. Volgens weekblad People zou het gaan om een incident in hun privévliegtuig op 14 september. Pitt zou aan boord uitgevallen zijn tegen zijn kinderen ook na de landing nog niet gekalmeerd zijn. TMZ meldt dat een ooggetuige zo ontsteld was door dit gedrag dat hij anoniem de kinderbescherming inlichtte.

Een dag later werd aangekondigd dat het koppel ging scheiden. Pitt en Jolie hebben drie eigen kinderen en daarnaast drie geadopteerde kinderen. Ze waren twaalf jaar samen en daarvan twee jaar getrouwd.

Foto: AFP

‘Kinderen het belangrijkst’

Een vertegenwoordiger van Pitt verwijst opnieuw naar het eerder afgegeven statement vlak nadat de scheiding bekend was geworden. „Ik ben erg verdrietig over de situatie, maar de kinderen zijn nu het belangrijkste”, aldus Pitt in een verklaring. „Ik wil de pers vragen om hen de ruimte te geven die zijn in deze moeilijke tijd nodig hebben.”

Pitt gaat dus niet in op de geruchten dat hij fysiek en verbaal een grens heeft overschreven. Een bron uit kringen van de acteur zei tegen TMZ dat Pitt de zaak serieus opneemt en zegt eveneens dat hij de kinderen niet heeft mishandeld. „Het is jammer dat mensen hem continu in een kwaad daglicht blijven stellen.”

Reageer op artikel:
Politie: geen onderzoek kindermishanding Brad Pitt
Sluiten