Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 1 sep 2016 / 09:34 uur

Ophef: BZV’s Boer Marc is geen boer, maar manager

Ophef. Gedoe rond BZV’s Marc. Hij zou namelijk geen boer, maar slechts een manager zijn.

De knappe ‘boer Marc’ uit Boer Zoekt Vrouw is geen boer, maar een manager die via een uitzendbureau is gestationeerd bij een viskwekerij in Zambia. Het zakenblad Quote onthulde dat Marc Verkuyl, zoals de knappe BZV-kandidaat voluit heet, een huurling is van een in Amsterdam gevestigd uitzendbureau. De kwekerij is dus niet van hem en dat maakt hem volgens Quote dan ook geen boer, maar een manager.

KRO-NCRV, de omroep die BZV uitzendt, laat bij monde van woordvoerder Birgit Jansen weten het daar niet mee eens te zijn. „Hij voldoet gewoon aan de voorwaarden om mee te doen aan Boer Zoekt Vrouw, want hij is werkzaam in de agrarische sector en op zoek naar de liefde. Wel is de sector waarin hij werkt voor ons een nieuwe sector.”

Geheim

Geschrokken van deze ophef zegt Jansen niet te zijn, wel van het feit dat het nu lijkt alsof KRO-NCRV dit geheim heeft proberen te houden terwijl dat niet zo is. „Wij hebben niks achtergehouden. Het is voor ons geen voorwaarde dat de boeren zelf de eigenaars zijn van de bedrijven waar ze werken. Boer Wim uit de vorige Boer Zoekt Vrouw Internationaal was dat ook niet. Iemand die elke dag midden in de nacht opstaat om broden te bakken in de bakkerij, is ook gewoon bakker, ook al is hij misschien niet de eigenaar van de winkel.”

In het Boer Zoekt Vrouw Magazine, dat KRO recent uitbracht, geeft boer Marc ook aan dat het bedrijf niet van hem is en dat dat ook geen wens van hem is. Op de vraag of hij een eigen kwekerij wil, antwoordt hij: „Niet per se, een melkveehouderij zou ook kunnen.” Boer of geen boer, boerenambities zijn er wel bij Marc. In het magazine zegt hij: „Ik wil een grote trekker. De grootste die er bestaat. En daar ga ik dan mee naar de Albert Heijn, haha!”

Marc is overigens dit seizoen niet de enige boer die geen ‘echte boer’ is. Boer David heeft bijvoorbeeld nog geen boerderij, maar is van plan om een verlaten landgoed in Roemenië om te bouwen tot varkensfabriek. De pas 24-jarige boer Herman is ook niet de eigenaar van zijn boerderij, maar werkt bij zijn ouders op het bedrijf.

Reageer op artikel:
Ophef: BZV’s Boer Marc is geen boer, maar manager
Sluiten