Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Entertainment 28 sep 2016

Nirvana-baby poseert na 25 jaar nog een keer

Een jubileum mag gevierd worden. Vooral de 25 is best een mijlpaal. En Nevermind, het iconische album van Nirvana, is vandaag 25 geworden. Dat wordt op hele toffe wijze gevierd.

De baby die voorop het album te zien is, heeft namelijk nogmaals geposeerd. Spencer Elden werd precies vier maanden en 17 dagen voor Nevermind op de wereld gezet. Hij is het jongetje dat je voorop de hoes van het album ziet. Dit keer poseert hij echter wel met zwembroek, en niet naakt zoals toen hij net geboren was.

Primeur

Elden, inmiddels ook 25, zwemt op de albumhoes achter een dollarbiljet aan. John Chapple kiekte dit keer de plaatjes, en neemt daarmee het stokje over van fotograaf Kirk Weddle. De New York Post heeft de primeur van de fotoserie.

Naakt

„Ik zei tegen de fotograaf: ‘Laten we het naakt doen’”, vertelt Elden, inmiddels kunstenaar in Los Angeles. „Hij vond dat een beetje raar, dus ik heb mijn zwembroek aangetrokken.” Het betekent veel voor hem: „Het is gek dat ik dit vijf minuten heb gedaan toen ik vier maanden oud was en het zo’n iconisch beeld is geworden.”

Tien jaar geleden deed hij de foto ook al eens na. Toen deed hij het voor zijn vijftiende verjaardag. De foto’s zijn nu nog nét iets completer: Elden heeft in sierlijke letters ‘Nevermind’ op zijn borst laten tatoeëren.

The Clash

Elden is inmiddels meer fan van punkband The Clash dan van Nirvana, maar „het is cool dat ik onderdeel ben van zoiets belangrijks, terwijl ik het me niet eens herinner.” Zijn ouders hielden er 200 dollar aan over, hetzelfde bedrag dat Chapple betaalde om de shoot nog een keer te doen.

Nevermind is het tweede album van Nirvana. Onder andere Smells Like Teen Spirit en Come As You Are staan op het album. Na Nevermind bracht Nirvana nog één album uit, In Utero. In april 1994 pleegde frontman Kurt Cobain zelfmoord op de zolder van zijn huis in Seattle.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nirvana-baby poseert na 25 jaar nog een keer
Sluiten