Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Entertainment 10 sep 2016 / 14:00 uur

‘Making A Murderer’ Brendan Dassey toch niet vrijuit

Schreven we amper een maand gelegen nog over een feestje voor de 26-jarige Brendan Dassey, blijkt nu dat de jongen toch met de gebakken peren zit. Dassey zou waarschijnlijk vrijkomen uit de gevangenis, waar hij opgesloten zit sinds zijn 17e, maar dat gaat niet door.

Het Openbaar Ministerie in de staat Wisconsin gaat namelijk in beroep en dat was precies de voorwaarde voor staking van de vrijlating, meldt website Deadline. In augustus werd Dassey, de neef van de hoofdrolspeler Steven Avery uit de populaire serie op Netflix, vrijgesproken door een federale rechter.

Brendan Dassey tijdens zijn proces in april 2007.

Hij zou negentig dagen na die uitspraak vrij komen, maar alleen op voorwaarde dat er geen beroep werd aangetekend. Dat is dus nu alsnog gebeurd. Volgens de openbaar aanklager heeft de rechter de wet niet juist geïnterpreteerd. Hij sprak Dassey vrij omdat hij zijn bekentenis onder dwang zou hebben afgelegd, maar dat zou niet de juiste interpretatie zijn. Oom Steven zit ook nog steeds vast.

Foute uitspraak

Advocaat Brad Schimel diende namens de staat een beroepschrift in tegen de uitspraak. Hierin schreef hij: „Wij vinden dat de beslissing van het magistraat dat Brendan Dassey’s bekentenis was afgedwongen door de onderzoekers, en dat geen enkele rechtbank anders zou hebben besloten, fout is in feiten en in tegenspraak met de wet."

In de documentaire ‘Making a Murder’ zien we hoe Dassey wordt beschuldigd van de moord op de 25-jarige Teresa Halbach, die hij zou hebben gepleegd met zijn oom Steven Avery. De zaak kreeg veel aandacht door de serie op Netflix. Die bracht aan het licht dat er tijdens het onderzoek naar de moord veel fouten zijn gemaakt. De tweede reeks wordt momenteel gemaakt. Het is alleen nog niet duidelijk wanneer die wordt uitgezonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘Making A Murderer’ Brendan Dassey toch niet vrijuit
Sluiten