Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 21 sep 2016 / 11:59 uur

Deze week in premiere op het Nederlands Filmfestival

Woensdag begint in Utrecht het Nederlands Filmfestival (NFF). Daarom deze week 5 Nederlandse speelfilms die daar in première gaan.

De Held

Sara Silverstein is net met haar familie uit Los Angeles teruggekeerd naar Nederland als het een na het andere drama haar familie treft. Houdt dit alles verband met het mysterieuze oorlogsverleden van haar vader? Naar de gelijknamige roman van Jessica Durlacher. Met onder meer Monic Hendrickx.

Meester Spion

De ouders van Tim beginnen een hotel aan de kust, maar Tim is niet blij met de verhuizing. Dan ontdekt hij in de kelder een bevroren man. Als die bijkomt, blijkt hij een spion te zijn die hier dertig jaar geleden een spannend avontuur heeft beleefd. Met onder meer Beau Schneider.

Een echte Vermeer

Wanneer een getalenteerde schilder in de jaren twintig verliefd wordt op de vrouw van de belangrijkste kunstcriticus, levert hem dat een vijand op die zijn carrière ruïneert. Van Meegeren neemt wraak door een perfecte Vermeer-vervalsing te creëren die door de kunstwereld als echt wordt bestempeld. Met onder meer Jeroen Spitzenberger.

Waldstille

Ben haalt zich de woede en het verdriet van het hele dorp op de hals als hij dronken een verkeersongeluk veroorzaakt waarbij zijn vriendin Tinka sterft. Als Ben na lange tijd weer vrijkomt en naar Waldstille terugkeert, wil hij weer contact met zijn dochter, maar zijn schoonfamilie werkt dit tegen. Met onder meer Thomas Ryckewaert.

Alberta

Reclameman Freek ontsnapt met zijn jonge minnares Alberta naar de gelijknamige provincie in Canada. Helaas verveelt Alberta zich al snel in het huisje in de bossen. De tragikomische en steeds groteskere verwikkelingen die volgen, had Freek in zijn stoutste dromen niet kunnen voorzien. Met onder meer Daniel Boissevain.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze week in premiere op het Nederlands Filmfestival
Sluiten