Metro
Metro Entertainment 22 sep 2016 / 13:35 uur

Bladen smullen van ‘bizarre opvoedstijl’ Brangelina

Nog geen dag geleden kwam het schokkende nieuws naar buiten: Brad en Angelina gaan na twee jaar huwelijk uit elkaar. De scheiding brengt onrust in een samengesteld gezin, dat volgens verschillende bronnen al één grote chaos was.

De roddelbladen smullen ervan. Is het niet vanwege het vermeende vreemdgaan van Pitt, dan wel vanwege het onderzoek dat naar verluidt naar hem is ingesteld vanwege kindermishandeling – al is dat niet bevestigd. Maar ook over de kinderen wordt gepraat. Al langer gingen de geruchten dat Brad en Angelina er een nogal onconventionele opvoedingsstijl op nahouden, maar met een scheiding in het verschiet staat het internet helemaal bol van de verhalen over chaos, gebrek aan structuur en zelfs geweld. Natuurlijk kunnen we lang niet alles geloven, maar vermakelijk is het wel. Daarom: een overzicht van de gekste verhalen uit het leven in het gezin Jolie-Pitt.

Het vele reizen

Een voordeel van een groot vermogen is dat je op elk continent een huis kunt kopen. Een nadeel daarvan is dat je behoorlijk moet reizen om in al die huizen te verblijven. Dat zou precies zijn wat het gezin doet. Kinderen Maddox (15), Pax (12), Zahara (11), Shiloh (10) en de 8-jarige tweeling Knox en Vivienne reizen hun ouders achterna naar de huizen in onder andere Los Angeles, New Orleans, New York en het Franse platteland.

Daarnaast gaat het gezin regelmatig op reis naar de landen waar de geadopteerde kinderen vandaan komen, of gaan de kinderen zelfs mee op tripjes naar oorlogsgebieden. Zo nam Angelina zoon Maddox al mee naar vluchtelingenkampen in Myanmar en New Delhi, tijdens een van haar vele reizen voor de Verenigde Naties.

Het is overigens niet gek dat de kinderen overal mee naartoe gaan, naar school hoeven ze namelijk niet. Volgens Angelina leren haar kinderen veel meer van de vele reizen dan van schoolboeken. „In plaats van kattenkwaad uithalen in de klas, stuur ik ze liever naar een museum, of leer ik ze gitaar spelen”, vertelde de actrice eerder aan The Independent. Wel krijgen de kinderen onderweg les en mogen ze volgens Angelina pas leuke dingen doen wanneer hun schoolwerk af is.

Brad en Angelina met kinderen Zahara en Maddox in India, in 2006. Foto: ANP

De nanny’s

Tot voor kort zouden Brad en Angelina een heel arsenaal aan nanny’s in dienst hebben gehad, ieder van een andere afkomst. Zo zouden de kinderen meer in contact komen met hun eigen cultuur en leren ze veel verschillende talen. Zo vertelde Angelina eerder aan de BBC dat haar kinderen minstens zeven talen spreken, waaronder Russisch, Arabisch, Frans, Khmer en zelfs gebarentaal.

Brad en Angelina mogen het dan goed voor elkaar hebben, het leven van hun nanny’s is een stuk minder glamoureus. Zo zouden ze regelmatig dag en nacht moeten werken, zeker als Brad en Angelina in het buitenland waren voor filmopnames. Slechts een paar maanden geleden zou ‘Angie’ een nanny hebben ontslagen, omdat die met Brad zou hebben geflirt. „De kinderen vertelden Angelina dat de nanny verliefd was op Brad, en dat was de druppel”, vertelt een ingewijde aan Daily Mail.

De vrije opvoeding

De Pitts proberen hun kinderen een zo vrij mogelijke opvoeding te geven, zonder al te veel regeltjes. Het leven met zes kinderen is al vrij hectisch, maar volgens verschillende bronnen zou het gezin van het acteurskoppel een grote „dierentuin” zijn. De kinderen zouden niet veel discipline mee hebben gekregen, vooral niet van Angelina. Volgens een nanny die na haar ontslag uit de school klapte, was het huishouden van de Pitts net een hippie-commune. „Angelina gelooft niet in regels, ze gelooft in vrije expressie van haar kinderen”, vertelt de nanny aan The Star. „Dat pakt alleen niet altijd goed uit.”

Zo zouden de kinderen mogen eten wat en wanneer ze willen en zouden ze regelmatig heel druk zijn door het eten van veel snoep. Er duiken regelmatig foto’s op van de bezoekjes die het gezin brengt aan fastfoodketens, zo vaak dat het de pararazzi begint op te vallen. Volgens verklaringen van nanny’s zou druk gedrag ook getolereerd zijn, zelfs ’s avonds laat. „Ze hebben absoluut geen vaste bedtijden”, vertelde een voormalige nanny volgens The Mirror aan een roddelblad. „Ze renden soms midden in de nacht door het huis, om hun ouders wakker te maken en bij hen in bed te kruipen.”

Het landgoed van de Pitts. Foto: ANP

De uitspattingen

Met deze onorthodoxe opvoeding wil Angelina haar kinderen alle vrijheid geven om te zijn wie ze zijn. Zoals bekend kleedt dochter Shiloh zich al jaren als jongetje en wil ze volgens Brad alleen nog maar ‘John’ genoemd worden. „We hebben haar haar afgeknipt omdat ze dat wilde en ze draagt alleen maar jongenskleding”, vertelde Angelina eerder aan Vanity Fair. „De denkt dat ze gewoon een van de broertjes is.”

Deze vrijheid zorgt ook voor wat bijzondere hobby’s, mede omdat Angelina hen nepwapens en messen geeft. Dat laatste is ook weer een fascinatie van de actrice, die als kind ook al een messenverzameling had. „Mijn moeder kocht al messen voor mij toen ik 11 of 12 jaar oud was, en ik doe hetzelfde voor Maddox”, vertelde Angelina eerder in een interview met W Magazine.

Waar het Angelina’s doel om vooral zo rustig en liefdevol mogelijk te blijven, schiet Brad nog weleens uit zijn slof. Hij zou het wel eens zijn met de alternatieve levensstijl van het gezin, maar is een stuk strenger dan zijn toekomstige ex-vrouw. Zijn uitbarstingen zouden een van de redenen zijn dat Angelina een scheiding heeft aangevraagd. Zij heeft ‘onoverkomelijke verschillen’ als reden voor de scheiding opgegeven en streeft volledige voogdij van de kinderen na.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bladen smullen van ‘bizarre opvoedstijl’ Brangelina
Sluiten