Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 21 aug 2016 / 19:09 uur

Video: Yuri van Gelder steelt de show op Lowlands

Ringenspecialist Yuri van Gelder heeft zijn olympische koningsnummer aan de ringen alsnog uitgevoerd. Op het podium van tent Alpha op festival Lowlands in Biddinghuizen zette de topturner – die recent van de Olympische Spelen in Rio werd verwijderd omdat hij zich niet hield aan de gemaakte afspraken – zondagmiddag alsnog een topoefening neer.

De tent was bomvol voor het ‘optreden’ van de gewezen olympiër en het publiek scandeerde vooraf ‘Yuri! Yuri!’. Het commentaar van NOS-verslaggever Hans van Zetten ontbrak deze keer, maar ons inziens was de oefening van Van Gelder naar behoren.

Na afloop kreeg de turner uit handen van de presentator van het festival een speciale penning van deze ‘Llowlympische Spelen’. Van Gelder reageerde na afloop kort op het optreden, waarbij hij niet inging op de recente gebeurtenissen rond de Spelen: ,,Ik vond het hartstikke fijn om hier te zijn. Ik zie een volle zaal en ik hou van volle zalen. Ik hoop dat jullie het leuk vonden. Ik wil nog een ding zeggen: Maak er een mooie dag van!"

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Video: Yuri van Gelder steelt de show op Lowlands
Sluiten