Hester Ramaker
Hester Ramaker Entertainment 19 aug 2016 / 16:28 uur

Veel mensen zetten wekker voor finale Schippers 200m

De finale van Dafne Schippers op de 200 meter sprint is door 630.000 mensen bekeken. De finale begon om 03:30 uur in de nacht van woensdag op donderdag. Schippers won een zilveren medaille.

Voor haar finale begon keken zo’n 285.000 mensen naar de Olympische Spelen. Dat betekent dat er 350.000 mensen in Nederland zijn die ’s nachts hun wekker hebben gezet om de finale live te kunnen bekijken.

In eerste instantie was ze niet blij met haar zilveren plak. Schippers kwam namelijk voor goud. Maar, nadat ze het even op zich in liet werken kwam ze tot de conclusie dat zilver een fantastische prestatie is. De medaille werd overhandigd door Koning Willem Alexander, en dat was toch wel bijzonder.

100 meter

Vorig weekend scoorde Dafne meer kijkers in de nacht, zo’n 780.000. Maar dat was op zaterdag en dus hadden meer mensen weekend. Ditmaal was het doordeweeks en dan moeten mensen gewoon werken.

Goed bekeken

De Spelen worden over het algemeen bijzonder goed bekeken. Tot nu toe trok de speciale website van NOS al zo’n 6,5 miljoen kijkers. Ter vergelijking: de teller tijdens Sotsji in 2014 eindigde op 6,1 miljoen, in Londen in 2012 eindigde de teller op 5,1 miljoen en tijdens Vancouver, slechts zes jaar geleden in 2010, stopte de teller op 2,6 miljoen. We kijken dus veel meer naar sport, of we weten ondertussen misschien iets beter hoe het internet werkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Veel mensen zetten wekker voor finale Schippers 200m
Sluiten