Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 1 aug 2016 / 17:16 uur

Reporter huilt van frustratie in Braziliaanse modder

In aanloop naar de Olympische Spelen verkende Travel Channel-journalist Ryan Pyle Brazilië per motor. En dat bleek niet altijd een goed idee, zo vertelt hij tijdens een interview met Metro.

De in Toronto geboren Ryan Pyle is niet iemand die graag thuiszit. Dit jaar was de fotograaf, journalist en tv-maker slechts twee weken thuis in het Chinese Shanghai te vinden. Op het moment dat we bellen, is de avonturier (38) op reis in zijn geboorteland Canada en heeft hij een paar uur geleden voor het eerst van zijn leven een bungeejump gemaakt. „Het was fantastisch!”, klinkt het nog vol adrenaline. „Ik wou dat ik dit veel eerder gedaan had!”

De afgelopen twee maanden legde Pyle in Canada zo’n 21.000 kilometer af. Op zijn motor, want dat is wat hij doet voor de Travel Channel-serie Tough Rides. In deze reeks doorkruiste hij naast Canada inmiddels China, India en – in aanloop naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro – Brazilië. Die laatste, nu te zien bij Travel Channel, was in meerdere opzichten een memorabele reis, vertelt Pyle.

Domste

„Voor mijn programma is het nou eenmaal de bedoeling dat ik een land per motor verken, maar eigenlijk is Brazilië doorkruisen met de motor het allerdomste dat je kunt doen. Waar we ook kwamen, keken ze ons aan alsof we gek waren.”

Al snel merkten Pyle en zijn team waarom. „In de moeilijk begaanbare gebieden verdwijnen de wegen als het regent en ontstaan er meren van dikke, rode modder. Ik heb daarin wel honderd keer vastgestaan”, klinkt het getergd als Pyle terugdenkt aan die momenten. „Het is er prachtig, maar ik was dan diep ongelukkig. Stond ik daar muurvast, terwijl ik onderwijl lek geprikt werd door muggen. Vreselijk was het. Soms zat ik huilend van frustratie naast mijn motor.”

De lol in het reizen is op zulke momenten ver te zoeken, vertelt Pyle, maar hij leerde er ook van. „Dit is wel wat de serie Tough Rides zo ‘tough’ maakt. Het is wat ik wil. Natuurlijk zijn er die mindere momenten, maar als ik daarna buiten in mijn hangmat lig en die eindeloze sterrenhemel zie, ben ik weer volmaakt gelukkig.”

Tough Rides Brazil met Ryan Pyle is elke zaterdag om 20:00 uur te zien op Travel Channel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Reporter huilt van frustratie in Braziliaanse modder
Sluiten