Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Entertainment 24 aug 2016 / 18:00 uur

Musical Sing-a-Long voor Sissing 5 minuten spannend

Frits Sissing begint zondag aan zijn elfde Musical Sing-a-Long op rij. Romy Monteiro staat naast hem.

Net zo traditioneel als dat de Musical Sing-a-Long de Amsterdamse Uitmarkt op zondagavond afsluit, is het gezicht van Frits Sissing als de man die de musicals aan elkaar praat. Voor de elfde keer zien we hem bij de aftrap van het culturele seizoen. Eerder had hij Tooske Ragas, Chantal Janzen, Kim-Lian van der Meij, Carolina Dijkhuizen en Anouk Maas aan zijn zijde, nu is dat Romy Monteiro.

De uithaal

Monteiro liet als hoofdrolspeelster de uithaal van The Bodyguard op de Uitmarkt vorig jaar voor het eerst voor een groot livepubliek en zo’n anderhalf miljoen tv-kijkers horen. Sissing: ,,Die uithaal ja, daar zaten we op te wachten. Ze doorstond hem glansrijk. Daarom mag ze naast mij nu haar presentatiedebuut maken. Nou ja, mede dan, haha.”

De AVROTROS-man ziet de samenwerking zitten: ,,We hebben gerepeteerd en Romy vindt het spannend, maar erg leuk. Dat gaat wel goedkomen.” Spanning heeft hij zelf ook nog wel na al die jaren, al is het maar heel even: ,,Dat duurt vijf minuten. Het is live, Romy is nieuw en tja, ik moet altijd een minuut zingen (Do Re Mi uit The Sound of Music, red.). Daarna ben ik er doorheen. Vooraf is de Musical Sing-a-Long vooral een evenement waar ik héél veel zin in heb.”

Musical Sing-a-Long voor Sissing 5 minuten spannend
Romy Monteiro zong vorig jaar I Will Always Love You uit The Bodyguard. / Martijn Beekman | ANP

Voor wie zondagavond niet naar het Museumplein in de hoofdstad kan of geen tijd heeft voor de tv-uitzending, is de generale repetitie vanaf 15.00 uur een tip. Sissing doet dan alsof er al een rechtstreekse uitzending is: ,,Dat moet wel, want er is maar één kans op een complete repetitie.” Daarna is het dus meteen alles of niets, al jarenlang voor gemiddeld anderhalf miljoen kijkers. Dat kunnen er zondag wel eens veel meer worden, denkt de musicalliefhebber. ,,We zitten na Boer Zoekt Vrouw. Dat wordt een lekker avondje.”

Nooit gezien

Naast The Bodyguard, A Chorus Line, zeven nieuwe Ciske de Ratjes, de kandidaten van de tv-talentenjacht New Musical Star ([email protected]), Soldaat van Oranje, Kiss of the Spider Woman, Dolfje Weerwolfje en een hommage aan een kwart eeuw Circustheater in Scheveningen, is er zelfs voor de doorgewinterde Sissing een verrassing: ,,The Lion King.” The Lion King? Sissing lacht: ,,Ja, The Lion King. Geloof het of niet, maar ik heb de musicalversie nog nooit gezien.” Gelukkig hangt er een balk met de gezongen teksten boven zijn hoofd, dus Frits kan meezingen.

Uitmarkt: 350 gratis optredens

De 39e Uitmarkt in Amsterdam heeft 350 gratis te bezoeken optredens op het programma. Van orkesten tot cabaretiers en een uitgebreide boekenmarkt van uitgevers, het evenement wordt gezien als de officiële aftrap van het culturele seizoen. Op NPO 2 is zaterdag veel te zien, de afsluitende Musical Sing-a-Long op zondag zie je om 21.30 uur op NPO 1.

The Bodyguard vorig jaar:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Musical Sing-a-Long voor Sissing 5 minuten spannend
Sluiten