Remco Visser
Remco Visser Entertainment 19 aug 2016 / 07:25 uur

Metallica komt met nieuw album

De fans hebben er acht jaar op moeten wachten; een nieuw album van Metallica. Op 18 november ligt de LP dan eindelijk in de winkels, zo kondigde de band donderdagavond aan.

Op het album staan 12 gloednieuwe nummers, waaronder de track Hardwired. Dat nummer werd gisteren live voorgesteld door de heavy metal-band tijdens een stream op Facebook. Het laatste album van Metallica, Death Magnetic, dateert al van 2008.

Afronden

Metallica legt momenteel nog de laatste hand aan het album Hardwired… to Self Destruct, aldus drummer Lars Ulrich. „Het album is volgende week echt helemaal af”, zo vertelde hij aan muziektijdschrift Rolling Stone.

Over het nieuwe werk van de band, die inmiddels 35 jaar actief is, wordt al jaren gespeculeerd door fans en de muzikanten zelf. In 2014 verklaarde de band te gaan werken aan nieuwe muziek. Eind 2015 lieten de leden videobeelden zien uit de studio en in februari liet gitarist Kirk Hammett weten dat er hard werd gewerkt aan de nieuwe cd.

Reageer op artikel:
Metallica komt met nieuw album
Sluiten