Metro
Metro Entertainment 18 aug 2016 / 09:58 uur

Marieke Elsinga vervanger Ikink bij RTL Late Night

RTL Late Night heeft een vervanger gevonden voor Luuk Ikink. Vanaf 29 augustus zal Marieke Elsinga elke avond te zien zijn op RTL 4 als sidekick van Humberto Tan.

Radio-dj

De 30-jarige Elsinga was tot dusver werkzaam als radio-dj bij Qmusic waar ze verschillende programma’s presenteerde. Daarnaast ging ze voor Mattie & Wietze de straat op als verslaggeefster. Naast haar werk voor Qmusic werkte ze als presentator voor RTV NH. Ze werd in haar carrière reeds genomineerd voor een Marconi Award en Philip Bloemendal Prijs.

“Dit is voor mij een hele nieuwe wereld en die stap ik letterlijk vandaag in", reageerde Elsinga donderdag bij Qmusic. Hoe haar bijdrage aan RTL Late Night eruit komt te zien, wordt de komende anderhalve week bepaald. “We gaan het nu invullen.”

Kennismaking

Haar kennismaking met presentator Humberto Tan heeft ze al achter de rug. “Een week of drie geleden hebben we een kopje koffie gedronken en lekker op een terras gezeten. Dat was onwijs leuk.” Elsinga verwacht niet direct foutloos te werk te gaan. “Ik ga het echt niet perfect doen en ik ben ook geen Luuk. Ik ben wie ik ben en we gaan het zien.”

Luuk Ikink liet deze week weten dat hij zijn vaste stek bij ‘RTL Late Night’ verruilt voor een dagelijkse presentatierol bij RTL Boulevard. Daarnaast blijft Ikink het gezicht van het populairwetenschappelijke programma Galileo bij RTL 5.

Reageer op artikel:
Marieke Elsinga vervanger Ikink bij RTL Late Night
Sluiten