Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 19 aug 2016

Jan Smit stopt met De Zomer Voorbij

Slecht nieuws voor de fans van Jan Smit: de zanger stopt definitief met zijn bekende televisieprogramma De Zomer Voorbij. Dit vertelde hij vrijdag aan 100% NL.

Het programma gaat helemaal van de buis. Vorig jaar zeiden Jan Smit en zijn Volendamse collega’s het programma op het laatste moment af, omdat de bekende artiestenmanager en vaderfiguur Jaap Buijs overleed. „Dat was wel het moment waarop we allemaal zeiden: luister, we hebben nu honderd afleveringen gemaakt. We hebben bijna alle Nederlandse artiesten voorbij zien komen.”

‘Alles gehad’

De Zomer Voorbij was maar liefst tien seizoenen op televisie. Vorig jaar werd het programma wel uitgezonden, maar zonder de Volendammers waar het programma eigenlijk om draait. Jan Smit vindt het dan ook een logische beslissing dat het programma er nu mee stopt. „Op een gegeven moment heb je alles wel gehad. Hoe leuk het ook was, ik denk dat we allemaal toe zijn aan een nieuwe stap. Laten we iets nieuws bedenken. Met kerst hebben we O Denneboom gehad. Dat was een soortgelijk idee, met een andere insteek en andere mensen. Dat is nu leuker om te doen.”

Of het programma O Denneboom deze keer wel door gaat, is nog niet bekend. Volgens Smit gaan de mannen over twee weken met Avro Tros alle programma’s, dus ook O Denneboom, overleggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Jan Smit stopt met De Zomer Voorbij
Sluiten