Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 21 aug 2016 / 19:00 uur

Hardwell: zelfs leger Vietnam kwam kijken

Met nog één show te gaan kijkt Hardwell alvast terug op zijn United We Are Tour.

Hardwell, al een paar keer uitgeroepen ’s werelds beste in zijn vak, rondt deze week zijn wereldtour United We Are af. United We Are begon anderhalf jaar terug in de Heineken Music Hall, waarna enorme en uitverkochte shows op exotische plekken als Lima, Taipeh, Jakarta, Asunción, Santiago de Chile, Singapore, Mumbai en Macau volgden. Zijn laatste show is zaterdag op de Hockenheimring in Duitsland. ,,Draaien op feesten en festivals is prachtig, maar een eigen tour is next level”, aldus de 28-jarige Robbert van de Corput, zoals Hardwell buiten de dj-booth heet.

Hardwell: zelfs leger Vietnam kwam kijken
Foto: Bill Graham

Gebrek aan optredens heeft iemand van zijn kaliber niet, desondanks besloot hij dus om een solotour tussen de vele boekingen door te fietsen. ,,Ik wilde dit zó graag en haal er heel veel energie uit. Al die mensen komen alleen voor mij. Heel bijzonder. Komt bij dat het goed is voor mijn profilering als artiest.”

Grootheid

Hardwell is geen dertien-in-een-dozijn-dj. Behalve dat hij overal ter wereld wordt beschouwd als een grootheid op het gebied van electronic dance music – melodieus met een belangrijke rol voor de beukende bassdrum – is hij ook producer, runt hij een eigen platenlabel met twaalf artiesten onder contract en presenteert hij de grootste danceradioshow ter wereld.

Hardwell: zelfs leger Vietnam kwam kijken
Foto: Jan Segnitz

Desondanks zijn er nog steeds mensen die zonder met de ogen te knipperen beweren dat dj’en weinig meer is dan op de playknop drukken en vervolgens de handjes in de lucht steken.,,Het leven van een top-dj kun je vergelijken met een topsporter op de Olympische Spelen”, stelt Van de Corput. ,,Waar sporters dag-in-dag-uit trainen, zitten wij vaak dag en nacht in de studio. De schema’s zijn moordend soms, met heel weinig gelegenheid tot slapen en heel veel reizen. Ik geloof dat een piloot van een Boeing 777 iets van honderd uur per maand mag vliegen, maar wij dj’s tikken nog meer uren aan. Niet normaal, eigenlijk.”

Hardwell: zelfs leger Vietnam kwam kijken
Foto: Housetunes Photography

Hoogtepunt

Maar je hoort hem niet klagen. Van de Corput beschouwt United We Are als het hoogtepunt van zijn carrière. Als krenten in de pap noemt hij zijn shows in Madison Square Garden in New York (,,fantastisch om daar een keer te staan”), Guatamala (,,geen idee wat ik daar moest verwachten, maar het was geweldig”), Vietnam (,,het eerste dancefeest ooit daar, zelfs het leger kwam poolshoogte nemen”) en India (,,ik werd er met spandoeken opgewacht en draaide voor 100.000 man”). Van de Corput voelt zich een gezegend man. ,,Draaien voor publiek geeft een ultiem euforisch gevoel. Het is het mooiste wat er is.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hardwell: zelfs leger Vietnam kwam kijken
Sluiten