Remco Visser
Remco Visser Entertainment 29 aug 2016 / 16:51 uur

Avicii zet punt achter dj-loopbaan

Hij mag dan pas 26 zijn, de Zweedse Avicii is sinds afgelopen weekend al met ‘pensioen’. De dj draaide afgelopen weekend zijn allerlaatste liveset in het legendarische Ushuaïa op Ibiza.

Gezondheid

In april verbaasde Tim Bergling, zoals Avicii in werkelijkheid heet, vriend en vijand door het einde van zijn dj-carrière aan te kondigen. In het tijdschrift Billboard verklaarde hij later dat hij de keuze vooral had gemaakt vanwege zijn gezondheid. „De hele dancewereld is niet aan mij besteed. Het ligt echt niet aan de muziek of aan de shows, maar om alles eromheen.”

In 2014 moest de Zweed al enkele shows schrappen door problemen met zijn galblaas. Na een operatie, waarbij zijn galblaas en blindedarm werden verwijderd, lukte het de dj niet om goed te herstellen. Vorig jaar stond de populaire artiest nog wel op Pinkpop.

Producer

Helemaal stoppen doet Avicii overigens niet. Hij blijft naar eigen zeggen sowieso actief als producer, maar in welke hoedanigheid we hem terug gaan zien in de hitlijst, blijft de vraag. Bij het grote publiek werd Avicii bekend met zijn hit Wake me up uit 2013.

Reageer op artikel:
Avicii zet punt achter dj-loopbaan
Sluiten