IngelisedeVries
IngelisedeVries Entertainment 15 aug 2016 / 14:39 uur

Albert Verlinde stopt met RTL Boulevard

Albert Verlinde stopt met RTL Boulevard. Na 15 jaar bij het programma gezeten te hebben, is het klaar voor de entertainmentdeskundige, meldt RTL in een persbericht. Op vrijdag 26 augustus zal Verlinde zijn laatste uitzending hebben.

Verlinde zegt in het persbericht: „Om de zoveel jaar is het goed om eens terug te kijken, maar vooral vooruit te kijken. Na precies 15 jaar en de verhuizing van RTL Boulevard naar het Leidseplein vond ik het een mooi en natuurlijk moment om te stoppen en een volgende stap te gaan maken. Het waren fantastische jaren met meer dan 2.600 uitzendingen waar ik met hart en ziel onderdeel van uitmaakte. Ik heb er vreselijk van genoten en met veel plezier met iedereen voor en achter de schermen gewerkt.” Ook bedankt Verlinde zijn collega’s in het bericht.

Vervanger

RTL gaat niet op zoek naar een vervanger voor Albert Verlinde. De entertainmentdeskundige is niet in te wisselen, zegt een woordvoerder van de zender. Hoe Boulevard het vertrek van Albert dan gaat opvangen, wil RTL nog niet zeggen.

Mogelijk nemen de vaste vervangers van Verlinde vaker plaats op zijn kruk. Bij zijn afwezigheid neemt dikwijls Peter van der Vorst zijn plaats in. Recent hebben ook onder meer Marjolein Keuning, Mattie Valk en Frank Dane aan de desk van Boulevard plaatsgenomen als invaller.

RTL Live

Het is nog niet bekend wat Verlinde nu gaat doen, maar toch komt de geruchtenmolen al aardig op gang. Daarbij wordt vooral RTL Live vaak genoemd als de volgende klus voor Albert. Hij zou het nieuwe middagprogramma dan gaan presenteren met Angela Groothuizen. Zij liet al doorschemeren dat de kans groot is dat Albert haar collega wordt.

https://twitter.com/KunstRTV/status/765193956078551040

Naast zijn televisiewerk is hij ook druk als theaterproducent. Sinds vorig jaar maart is Verlinde directeur van Stage Entertainment Nederland, het bedrijf dat voortkwam uit een fusie tussen Albert Verlinde Entertainment en Joop van den Ende Theaterproducties.

Gelukkig voor de fans vertrekt Verlinde niet stilletjes: in de laatste uitzending blikt Verlinde samen met (oud-)collega’s terug op de mooiste momenten uit zijn Boulevard-carrière.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Albert Verlinde stopt met RTL Boulevard
Sluiten