Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 28 jul 2016 / 10:19 uur

Succes Freek Vonk gaat door: eigen zaterdagavondshow

De ster van Freek Vonk blijft maar rijzen. Na programma’s als Freek op Safari, Freek in ‘t Wild, Freeks Wilde Wereld, een college voor DWDD University over gif en andere tv-optredens, krijgt de tv-bioloog komend tv-seizoen zijn eigen zaterdagavondshow op NPO1. De dierenquiz heet De Super Freek Show.

In de familiequiz wordt onder leiding van Freek en de Vlaamse presentatrice Evi Hanssen de wildedierenkennis getest van een dierenminnende familie of vriendengroep die het opneemt tegen een team van bekende Nederlanders.

Publiek

„Omdat ik tijdens opnames meestal door de hete, vochtige jungle struin kan ik geen publiek meenemen. Maar nu toveren we de studio om tot één grote wildernis. En ik vind het te gek dat ik het publiek en de kandidaten mee kan nemen op avontuur in de wondere wereld van de natuur! Ik ben zo blij, dit wordt helemaal geweldig!", aldus Freek.

Freek Vonk kreeg landelijke bekendheid als hij als bioloog van Naturalis regelmatig opduikt in de media om uitleg te geven over natuurontwikkelingen. Naar aanleiding daarvan krijgt hij onder meer een column in Sp!ts en het wetenschappelijke tijdschrift KIJK. Daarna volgen al snel zijn eigen tv-programma’s, waaronder recentelijk Freek Vonk in Australie (2014), Freek Vonk in Latijns Amerika (2015) en Freek Vonk tegen de stropers. Onlangs was hij nog een succes in de supermarktwereld toen er bij boodschappen plaatjes van hem en zijn wilde dieren bij de boodschappen werden weggegeven.

De eerste aflevering van De Super Freek Show is op 27 augustus om 20.30 uur op NPO1. De show wordt gemaakt bij Second Nature TV, een productietak van Endemol en Freek Vonk. Endemol liet eerder weten nog naar kandidaten te zoeken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Succes Freek Vonk gaat door: eigen zaterdagavondshow
Sluiten